Dual Kamera Nedir?

Dual Kamera Nedir?
dual kamera
Dual Kamera Nedir?

Dual kamera kısaca çift kamera anlamına gelmektedir. Günümüzde dual kameradan fazlası ile bahsedilmekte ve akıllı cihazların alt yapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Birtakım android amiral gemisi markalar bu teknolojiye fazlası ile adapte olmuşlardır. 2017 yılında neredeyse tğm telefonlarda görülebilecek bu teknoloji bizlere birçok avantaj sağlayacak.




Günümüzde LG G5 ve Huawei P9 dual kameralı cihazlar ilk öncüleridirler. iPhone 7 için söylentiler oldukça fazla olsa bile bu özelliğini önümüzdeki seneye bırakabileceği de yüksek bir ihtimal olarak görünmektedir.

Yan yana iki kamera özelliğine sahip olan bu cihazlarda kameralardan bir tanesi RGB sensörüne sahiptir. Yanındaki kamera ise siyah ve bayz görüntülere odaklanmaktadır. Bu iki kamera aynı anda çalışarak iki görüntüyü tek fotoğraf üstünde birleştirme sağlayarak çok daha iyi kareleri yakalamanıza olanak sağlar. Normal bir kameranın çekimine göre 2 kat daha hızlı odaklanan bu kameralar ile çok daha kaliteli ve net görüntülere sahip olabilirsiniz.




Dual Kamera Nasıl Çalışır?

Bir cihazda dual kamera olması demek her bir kameranın farklı işlevleri gerçekleştirmesi demektir. Bir kamera siyah ve beyaz görüntülere odaklanırken diğer kamera ise RGB Sensörü özelliğine sahiptir. Bu iki kameranın bir arada bulunmasının en büyük özelliği de farklı hassas noktalara değinerek en iyi görüntü kalitesini elde edebilmektir.




Dual Kamera Ne İşe Yarar?

Bir cihazda iki ayrı kamera olması cihazın yavaşlaması anlamına gelmemektedir. Tam aksine normal bir kameraya göre iki kat daha fazla odaklanabileceği anlamına geliyor.akıllı cihazlar küçük olduklarından dolayı kaliteli enstanteler çekebilmek için lenslerin daha büyük olması gerekebiliyor. Günümüzde akıllı cihazlara eklenebilen sensörler var ancak bu aparatları almak mantıklı gelmeyebilir. Bu nedenle geniş sensörler yerine dual kamera yani çift kamera teknolojisi ile daha kaliteli görüntüler elde edilmesine olanak sağlanmaktadır.

Yorumlar