Android Telefonlarınızın Pil Ömrünü Arttıracak 10 Tavsiye

Android Telefonlarınızın Pil Ömrünü Arttıracak 10 Tavsiye
android
Android telefon ve tablet kullanıcılarının bir çoğunun ortak sorunu olan pil ömrü için sizlere derlediğimiz 10 maddelik tavsiyemiz olacak. Gün içerisinden telefonlarımız elimizden düşmüyor ve şarjları da çok sık bitmeye başlıyor bunun için şarj aleti olmadan dışarı bile çıkamamaya başlıyoruz. Sizin için hazırladığımız tavsiyeler ile bir nebzede olsa pil ömrünü daha tasarruflu kullanmanıza ve günü geçirmenize yardımcı olacaktır.




Ekran Parlaklığını Düşürün

Otomatik ekran parlaklığı yerine parlaklığı düşürürseniz ve sadece önemli işlerinizde parlaklığını açarsanız bu pil ömrünün uzamasına kesin çözüm olacaktır. Akıllı telefonlarda ekran parlaklığı pil ömrünün büyük bir kısmını içermektedir, bu yüzden ekran parlaklığını kullanmadığımız zamanlar kısarsak pil ömrünüzü arttıracaktır.




Grafik Seviyesi Aşırı Yüksek Olan Uygulamalardan Kaçının

Bildiğiniz üzere android işletim sistemini kullanan kişiler için büyük bir olanak olan Google Play'de bir çok uygulama var, bu uygulamalar her cihaz için ayrı ayrı üretilmediği için bazı telefonlarda iyi performans gösteren bir uygulama sizin telefonunuzda iyi bir performans göstermeyebilir veya sizin telefonunuzda daha fazla güç tüketiminde bulunabilir. Bu yüzden yükleyeceğiniz uygulamaları iyi inceleyip yüklemelisiniz veya yükledikten sonra telefonunuzda değişikler gözlemlediğinizde o uygulamayı silmelisiniz.




Senkronizasyonları Kapatın

Sürekli olarak kullanmadığınız uygulamaların senkronizasyon ayarını kapatın bu sayede arka planda sürekli açık kalıp size bildirim vermeyecektir, bu da pil ömrünüzü uzatacaktır. Senkronizasyon ayarı için Ayarlar > Hesaplar kısmına bakabilirsiniz.

Hareketli Duvar Kağıtlarını Kullanmayın

Hareketli duvar kağıtlarını pil düşmanı olarak görebilirsiniz. Aşırı derecede pil ömrünüzü bitirirler. Hareketli duvar kağıdı kullanmamaya dikkat edin.

Güncellemeleri Düzenli Olarak Yapın

Android telefonunuza gelen güncellemelerini düzenli olarak yapmaya çalışın, bu cihazınızın daha stabil çalışmasını sağlar.

Dosya Temizlik Uygulamalarından Kaçının

Dosya temizlik uygulamalarından kaçının bu uygulamalar arka planda çalışan uygulamaları kapatır bunun yanı sıra sisteme ait dosyaları da sonlandırır bu da sistem dosyalarının tekrar açılması için aşırı pil tüketimi sağlar ve kaş yaparken göz çıkarmış gibi olursunuz.

Bağlantı Ayarlarınızı Kontrol Edin

Bir çoğumuz hem kablosuz internetimizi hem de mobil veriyi açık bırakıyoruz ve otomatik olarak bağlanmasını bekliyoruz fakat burada da yanlış yapıyoruz. Kablosuz kullanacağınız zaman mobil veriyi kapatmalı, mobil veriyi kullanacağınız zaman kablosuzu kapatmalısınız.

Telefonunuzun Isınmasına Engel Olun

Telefonunuzu direk olarak güneş altında bırakmayın, aşırı güneş alan telefonlar ısınarak pil ömrünü azaltmaktadır. Aksi durumda yedek pil almanız gerekebilir.

GPS' Kapalı Tutun

GPS'i kullanmadığınız zamanlar kapalı tutmaya özen gösterin. Pil ömrünü azaltan büyük etkenlerden biride GPS dir. GPS yerine bir çok uygulamada wi-fi ile konum paylaşma özelliğini kullanabilirsiniz, bu sayede pil ömründen tasarruf etmiş olursunuz.

Kullandığınız Widgetlere Dikkat Edin

Aşırı fazla widget kullanmamaya çalışın. Widgetler telefonunuzun arka planında hala açık kaldıkları için pil ömrünü azaltmaktadır. Bazı widgetler günlük hayatımızda lazım olabiliyor, bu önerimiz tüm widgetler için değil sadece azalta bildiğiniz  kadar az widget kullanmaya özen gösterin.

Yorumlar