Telefonlarda Aşırı Isınma Sorununa Çözüm !

Telefonlarda Aşırı Isınma Sorununa Çözüm !
android şarj
Malum günümüzde akıllı telefonlar olmazsa olmazımızdır. Bu kadar çok kullanımda akıllı telefonların ısınmasına şaşırılmaması gerekir. Fakat bize bu kadarda yetmediği için bunu da istemiyoruz. Peki telefonumuz neden ısınıyor ? bu ısınmaya karşı alınması gerekilen önlem nedir ? oyun oynarken ve şarjdayken telefon neden ısınır ? bunlar hakkında aklınıza takılan sorulara bu başlık altında cevaplayacağız.




Neden Aşırı Isınma Olur ?

Aşırı ısınmanın ana sebebi telefonumuzda çok işlem yapma isteğimizden dolayı olmakta, aşırı işlemci ve ram yüklenmelerinden ötürü oluşan işlem sıklığı nedeniyle telefonunuz ısınır. Örnek olarak aynı marka ve model iki telefonu düşünün ve bu telefonlardan biri 8 GB'lık hafızaya sahip olsun diğeri 16 GB olsun bunlar arasında 8 GB'lık olan cihaz daha çok ısınma görülecektir, bunun sebebi ise cihazı işlem yapmaya zorlanmasıdır.




Alınması Gereken Önlemler Nelerdir ?

  • Telefonunuza sık sık gereksiz uygulamalar yükleyerek hafızasını doldurmamanız gerekir, denemek için indirdiğiniz uygulamaların çoğu silinirken dosyalarını tamamen silmiyor buna dikkat etmeniz gerekli.
  • Kullandığınız kılıfları iyi seçmelisiniz, orjinal olmayan kılıfları kullanmamalısınız. Kullanılan adi kılıflar sayesinde telefonunuz aşırı kapalı kaldığından ısınmaya sebep oluyor. Genelde telefonunuzu korumak adına aldığınız kılıflarda telefonunuzun ısınmasında büyük rol oynamaktadır.
  • Telefonunuzda gereksiz olarak açık bıraktığınız kablosuz ağ, bluetooth, konum bilgisi, senkronizasyon gibi özellikleri kullanmadığınız takdirde mutlaka kapatmalısınız bunlarda telefonunuzun ısınmasına sebep olmaktadır.
  • Zaman zaman uygulamaları güncellemenizde ısınmayı bir nebzede olsa azaltacaktır.




Telefonlarda Aşırı Isınma Sorununa Çözüm !
android logo

Oyun Oynarken Telefon Neden Isınır ?

Akıllı telefon kullanıcıların bir çoğunun ortak şikayetlerinden biri olan oyun oyun oynarken telefonun ısınması çok normal. Bir oyun ile cihazınızın ram ve ekran kartını kullanmaya başlıyorsunuz ve bu aşırı kullanımdan dolayı ise ısınmaya başlıyor, özellikle oyun içerisinde ekran kartının telefonunuzu ısıtmasında büyük katkısı vardır bunun sebebi ise oyun içerisinde kullanılan grafiklerdir.

Oyunlarda ne kadar gerçekçi grafikler kullanılırsa telefonunuzun ekran kartı ekranınıza daha kaliteli görüntü yansıtacağından cihazınızın ısınmasını sağlamış olacaktır. Bu ısınmayla birlikte bataryada ısınır ve ısının oranı artmaya devam eder.

Şarjdayken Telefon Neden Isınır ?

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki telefonunuzu dinlendirmek için, kendine gelmesi için şarja takarız. Telefonunuz şarjdayken oynamaya dikkat etmeniz gerekir, eğer telefonunuz şarjdayken oynamaya devam ediyorsanız telefonunuz daha önce ısınmasından daha yoğun bir şekilde ısınacaktır. Bunun sebebi enerji dolması için bırakılan telefonunun tekrar tekrar şarjının boşaltılmasıdır ve bu da telefonunuzu oldukça yormaktadır.

Yorumlar