E-Ticaret Kampanya Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-Ticaret Kampanya Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ticaret sitelerinin artmasıyla aynı ürünleri farklı sitelerde görür olduk. Dolayısıyla her site bir diğerinin benzeri oldu. Sundukları hizmet de aynı olunca tüketici için o firma ya da bu firma ayrımı kalmadı diyebiliriz. Böyle bir kısır döngü içerisinde kaybolmak istemiyorsanız çeşitli kampanyalarla sitenizi canlandırabilirsiniz. E-ticaret kampanya yaparken nelere dikkat edilmeli konusunda size yardımcı olabilecek bilgiler toparlamaya çalıştık.

e ticaret
e-ticaret





Ucuz
 Etin Yahnisi

Eğer e-ticaret siteniz yeniyse ve piyasada çok bulunan ürünlerin replikalarını satıyorsanız rakiplerinizden ayrılmak için fiyat düşürmeniz çok da yararınıza olmayacaktır. İnsanlar sizi, ürünlerinizi ve sunduğunuz hizmeti bilmediği için sattığınız ürünün ucuzluğundan kalitesizliğini anlayabilirler. Bu da potansiyel müşterilerinizi kaçırabilir. Öncelikle sattığınız ürünlerin ve sunduğunuz hizmetin kalitesiyle müşterinin aklında yer etmeli sonrasında çeşitli kampanyalar yapmalısınız.

Ne Kadar İndirim

Satacağınız ürünün kar marjını düşünerek ne kadarlık bir indirimi bütçenizin kaldıracağına dikkat ederek belirleyebileceğiniz bir değerdir bu. Örneğin 100 liraya aldığınız malı 120 liraya satıyorsanız 40 liralık indirim yapıyor olmanız ciddi zarar yapmanızı sağlayacaktır. Ürünlerin bedelinin üzerine koyduğunuz kar marjıyla beraber fiyatı etkileyen bir başka durum da rakiplerdeki durumdur. Rakibiniz 80 liraya indirdiyse fiyatı ve siz de en ucuz olma yolundaysanız doğal olarak zarar ediyor olsanız da 79 liraya ürünü satışa çıkarmak durumundasınız.




Kampanya Mantığı

Kampanya demek belirli bir sürede sınırlı sayıda malı gerekirse zarar ederek satıyor olmaktır. Siz de bu düstura göre hareket ederseniz stoklarla sınırlı ürününüzü kısa sürede satabilirsiniz. Ancak kampanyaların en önemli kısmı da gerekli ilgiyi oluşturmaktır. Bu noktada reklam firmalarıyla görüşebilir, sosyal medya üzerinden bildirim yapabilirsiniz. Çünkü sınırlı sayıda kampanyaya soktuğunuz ürünü almaya gelen bir müşteri tüm ürünleri alma kapasitesinde olduğu için gerekli duyuru ile hayallerinizin üzerinde bir kara kavuşabilirsiniz.

Kısacası e-ticaret sitesinde kampanya yaparken nelere dikkat edilmeli derseniz size cevabımız klasik ticarette yapılan her şeyi uygulamak olacaktır. Bu sayede geleneksel yöntemleri elektronik ortama taşıyarak bir nebze de olsa ticaretin kurallarının asla değişmediğini görebilirsiniz.


Yorumlar