Akıllı Telefonlar Güvenli Hale Getirecek Önlemler Nelerdir?

Akıllı Telefonlar Güvenli Hale Getirecek Önlemler Nelerdir?

Cep telefonlarının bugün ki hayatımızda olan değerini, sanırım hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Elimizden düşüremediğimiz, sürekli bir oyuncak gibi kullandığımız cep telefonlarının, neredeyse bir bilgisayar kadar, önem taşıdığının bilincindeyiz. Bilgisayarda var olan özelliklerin, internet ve oyun yazılımlarının, küçücük bir telefonda boy göstermesi, teknolojinin ne kadar geliştiğini göstermektedir. Bütün bunların kanıtı olan teknoloji, her geçen gün yeni özellikleri ile karşımıza çıkıyor, bize en güzel olanaklarını sağlayarak, albenisini çoğaltıyor.

Akıllı telefonları güvenli hale getirecek önlemler arasında yer alan, güvenlik sisteminin daha iyi bir şekilde oluşturulması çok önemlidir. Bunu sağlayabiliyor iseniz, akıllı telefonlarınızın ayarlarını mutlaka özelleştirmelisiniz. Akıllı telefonları güvenli hale getirecek tavsiyelerin ne olduğunu merak ediyorsanız, size vereceğimiz tüyolar sayesinde, güvenliğinizi daha iyi koruyacak ve telefonunuzun çalınma olasılığına karşı neler yapmanız gerektiğini de bileceksiniz. Şimdi sizlere bu konuda rehber olacağız. Bakalım bu tavsiyeler nelermiş?

Akıllı Telefonlar Güvenli Hale Getirecek Önlemler Nelerdir?
Akıllı Telefonlar Güvenli Hale Getirecek Önlemler Nelerdir?

Akıllı Telefonları Güvenli Hale Getirme Yöntemleri Nelerdir?




Güvenlik sistemi için, öncelikle işletim sisteminin, güçlü olması gerekir. Bunun için, Marshmallow sürümünü seçmenizde yarar vardır. Çünkü bu sürüm, olası tehlikelere karşı önceden sinyal vererek, telefonlarınızı virüsten korumaya yarıyor. Bu güçlü bir işletim sistemidir. Güvenlik konusunda da oldukça güçlü bir kulvarın içine girmektedir.

Root işletim sistemini kullanırken bütün kişisel verilerinizin de başkasına erişim hakkını vermiş olursunuz. Root faydalı bir işletim sistemidir. Fakat Wifi ya da kızıl ötesi açık kaldığında başka bir kullanıcı verilerinize rahatlıkla ulaşabilir. Kaynağını bilmediğiniz, emin olmadığınız yazılımları telefonunuza indirmek, onun çökmesine sebep olacak, güvenlik duvarı tamamen yıkılacaktır. Bilmediğiniz kaynaklardan veri alış verişi yapmayın.




Telefonda her zaman pin kodu ya da şifre kullanılmalıdır. Telefonun kaybolma ve çalınma durumlarında kişi verilerinize giremeyecektir.

Uygulama eklerken, telefonunuzun kaldırabileceği tarzda olması gerekir. Eğer RAM alanına fazla yüklenirseniz, telefonunuzda donmalar meydana gelecektir. Bu sorun zamanla telefonunuzu yoracak, çabuk bozulmasına sebebiyet verecektir.

Akıllı telefon kullanan bir kişi, öncelikle telefonuna güvenilir bir kaynaktan antivirüs programı eklemelidir. Çünkü sitelerde gezdiğiniz zaman hiç bilmediğiniz kaynaklardan telefonunuz hasar görebilir. Bu tür sorunlar algılandığında, telefonda donma, aniden kapanma durumları gerçekleşir. Telefona format attırmak zorunda kalırsınız. Bu da sizin telefonunuzda var olan değerli verilerin sıfırlanmasına sebep olacaktır.

Telefonunuzun güvenliği birazda dikkatli kullanmaktan geçer. Bu yüzden akıllı telefonunuzu güvenli hale getirmenin en etkili yolu,bilmediğiniz kaynaklardan veri indirmemektir.Akıllı telefonlar güvenli bir şekilde kullanıldığı sürece uzun süre dayanıklılığını korumaktadır.

Yorumlar