Google Translate 'ye Kürtçe Eklendi

Google Translate'ye Kürtçe Eklendi





Google Translate'nin yapmış olduğu güncellemelerde Kürtçe'nin de arasında bulunduğu 13 yeni dilin eklendiğini açıkladı. Bu yapılan güncelleme ile birlikte çeviri yapılabilen dil sayısını 103'e çıkarmayı başaran internet devi 10 yılıda geride bıraktı.

Translate de bulunan 103 dil desteği ile Google internetteki kişilerin %99'una hizmet verdiğini söylemekte. Google Translate ( Google Çeviri ) şuan en fazla kullanıcıya sahip çeviri hizmeti olarak da dikkat çekiyor.

2006 yılında Arapça, Çince, İngilizce ve Rusça ile çeviri hizmetine başlayan Google Translate ( Google Çeviri ) yaklaşık olarak 10. yılını tamamlamak üzereyken internet kullanıcılarının çoğunlukla talep ettiği Kürtçe'yi ve beraberinde ki diğer dilleri sistemine ekleyerek daha fazla kitleye dikkat çekmekte.

Google Translate ( Google Çeviri ) 'ye eklenen yeni diller şu şekilde : Amharic dili (Etiyopya), Frisian dili (Danimarka, Almanya ve Hollanda), Xhosa dili (Güney Afrika), Kırgızca, Kürtçe, Lüksemburgca, Korsikaca, Pashto dili(Afganistan), Scots Gaelic dili, Shona dili (Zimbabve), Sindhi dili (Pakistan) ve Havaice



Yorumlar