Apple Samsung Tazminat Davasına Bir Yenisini Ekledi

Apple, tazminat talebi ile tekrar Samsung'un karşısına çıktı. Uzun yıllardır her iki taraf içinde oldukça sıkıntılı bir konuya dönüşen tazminat davasında Apple cephesi tazminat talebinizi tekrarladı ve şimdi ise 180 milyon dolar talep ediyor.

Teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin bileceği gibi Samsung ve Apple arasında uzun yıllardır patent ihlalleri ile ilgili davalar yaşanıyor. Tazminat davaları ikili arasında ilk olarak 2012 yılında başlamıştı ve dava neredeyse geçen hafta sonuçlanacaktı. Fakat Samsung, Apple2ın talep ettiği 548 milyon dolara itiraz etti. Apple ise bu itiraz karşısında tazminat talebine ek olarak istediği miktara bir yenisi daha ekledi.

Samsung tarafından 548 milyon dolarlık tazminat davası oldukça fazla bulunsa da Apple yeni bir talep ile tekrar Samsung'un karşısına çıktı. Fakat bu yeni talebin var olan talebe ek olduğunun altını çizmekte fayda var. 2012 yılından bu yana satmış olan tüm Samsung cihazları için Apple 180 milyon dolar isteyen yeni bir tazminat davası açarak Samsung'a savaş açtı.

Samsung tarafından her ne kadar şuan için konu ile ilgili bir açıklama olmasa da her iki cephe arasında hukuksal süreç hala devam ediyor.

Yorumlar