Yazıcı ile Hologram Üretme

Yeni keşfedilen bir teknoloji sayesinde mürekkep püskürtmeli yazıcılar bile ,  artık hologram üretebilecek teknolojiye sahip olacaklar .

Yazıcı ile Hologram Üretme 

Günlük hayatımızda kullandığımız birçok şeyde hologram kullanıldığını çoğu kişi farketmez .  Kredi kartları ,  bazı kimlikler ve resmi evraklar ,  hatta kağıt parada bile bulunan hologramlar ,  genelde kullanıldıkları şeylerin gerçekliğini göstermek adına kullanılır .  Üretimi son derece zahmetli ve zor olan hologramlar ,  sahte olan şeylerin farkedilebilmesini sağlayan en önemli özellikler arasında yer alır  .  Bu nedenle üretimi bu derece zor olan hologramları ,  kopyalanmasını istemedikleri şeylerde kullanan üreticiler ,  bilim adamlarının geliştirdiği bir yöntem yüzünden farklı bir yol bulmak zorunda kalacaklar .




Bilim adamları ,  üretimi çok zor olan hologramların yazıcı sayesinde üretilebileceği yeni bir teknoloji keşfettiler .  Saint Petersburg'da bulunan ITMO University araştırmacıları tarafından keşfedilmiş olan bu yeni teknoloji  ,  yazıcılarda renksiz bir mürekkep kullanılmasına dayanıyor .  Oldukça özel olan bu renksiz mürekkep ,  üzerine gelen ışığı farklı renklerdeki görülebilir ışıklar olarak yansıtıyor .  Böylece ortaya hologramlar çıkmış oluyor  .




Yazıcı kullanarak herhangi birşey yazdırmak kadar kolay olan bu işlem ,  sadece bu özel mürekkebin kullanılmasına dayanıyor .  Bu şekilde rengi değişebilen fotoğraf ,  metin veya diğer herhangi birşeyin yazdırılabilmesi mümkün  .

Yorumlar