Kişisel Web Siteleri İçin Popüler Platformlar

Kişisel Web Siteleri İçin Popüler Platformlar


Dijital platformun gelişmesiyle ve artık çoğu kişinin işini internet üzerinden yürütmesi sebebiyle kişisel web siteleri ne gereksini duyulmaktadır. Bu yazımızda sizler için kullanabileceğiniz en popüler web site oluşturma platformlarını tanıtacağız. Bu platformları seçerken sizin için önemli olan alanınızda en iyi şekilde hangisini kullanacağınız olacaktır.

Bu platformlar arasında özgün ve tarz bir görünüm arıyorsanız Tumblr, daha çok çeşit tema istiyorsanız Wordpress'i seçebilirsiniz.

 

Wordpress


[caption id="attachment_140" align="aligncenter" width="640"]wordpress Kişisel Web Siteleri : WordPress[/caption]

2003 yılından bu zaman kadar aktif bir şekilde kullanılan Wordpress, e-ticaret sitesinden tutun kişisel web siteleri ne kadar tüm alanlarda aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Kişisel web siteleri nde aktif olarak kullanılmaktadır. Wordpress'i seçme sebeplerinden biri ise istediğiniz şekilde görünüme sahip olabilmenizdir.

Wordpress sistemine sahip bir kişisel site kurmak istiyorsanız wordpress.com sitesinden alanadiniz.wordpress.com şekilinde bir blog kurabilir ve bu sayede ücretsiz olarak kişisel web site oluşturabilirsiniz. wordpress.com uzantısını istemiyorsanız yıllık 18 dolara kendinize ait alan adına sahip olabilirsiniz.

Wordpress ile daha profesyonel siteler oluşturmak istiyorsanız bir host ve domain alarak kendi wordpress sitenizi oluşturabilirsiniz.

 

Blogger


[caption id="attachment_141" align="aligncenter" width="450"]blogger Kişisel Web Siteleri : Blogger[/caption]

Wordpress'e nazaran daha basit bir sisteme sahip olan Blogger sistemine blogger.com adresinden giriş yapabilirsiniz. Açacağınız site uzantısı alanadiniz.blogspot.com şeklinde olacaktır. Blogger genel olarak Google servisi olduğundan dolayı çok tercih edilmektedir. Blogger siteleri arasında da popüler bir çok site bulunmaktadır.

Wordpress'te olduğu gibi Blogger'da da kendinize ait bir alan adını belli bir ücret karşılığı kayıt ettirerek daha profesyonel bir görünüş sergileyebilirsiniz.

 

Tumblr


[caption id="attachment_142" align="aligncenter" width="707"]tumblr Kişisel Web Siteleri : Tumblr[/caption]

Tumblr seo bakımından çok ileri düzeyde olmasa da bir çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Bir çok kişi genel olarak günlük ruh halini resim ve gif olarak paylaşmak amacıyla kullanmaktadır. Bu sistem genel olarak mikro blog servisi olarak kullanılmaktadır. Tumblr'dan  alanadi.tumblr.com olarak sitenizi oluşturabilirsiniz.

Tumblr sistemine ait bir çok ücretsiz ve göz alıcı temayı seçebilir isterseniz de ücretli olarak tema satın alabilirsiniz. Tumblr'ı günlük derdinizi anlatacağınız ve dikkatleri üstüne çekici tarz bir site oluşturmak isteyenler için tercih edilesi bir sistemdir. Diğer platformlar gibi Tumblr'da da kendinize ait alan adını ekleyebilirsiniz.

Yorumlar