Gzip ile Sitenizi Hızlandırın

Gzip ile Sitenizi Hızlandırın


Gzip nedir bilmeyenler için öncelikle bundan biraz bahsedelim. Gzip bir dosya sıkıştırma yöntemidir aynı rar ve zip dosyaları gibidir.

Gzip sıkıştırma yöntemini web sitelerde kullanma amacımız sitemizin hızını arttırmaktır. Gzip ile site dosyalarınızı sıkıştırırsanız sitenizin hızı artacak ve seo bakımından da etkili olacaktır. Gzip sıkıştırma yöntemini kullanılan sitelerde HTML, CSS ve JS gibi metin tabanlı dosyaları sıkıştırarak sitenizin hızını arttıracaktır.

Örnek vermek gerekirse sitenizde kullandığınız yazılar, resimler ve videoların çok olması durumunda ve Gzip sıkıştırma yöntemini kullanmamanız durumunda siteniz oldukça yavaşlayacaktır. Gzip ile dosyalarınızı sıkıştırırsanız bu yavaşlamayı önleyebilirsiniz.

Şuanlık bizim sitemizde pek içerik olmadığından bu yöntem işe yaramaz fakat ileriye yönelik bizde Gzip ile dosyalarımızı sıkıştırmak istedik ve bu konuda biraz araştırma yaptık, cpanel'den Gzip'i aktifleştirebileceğimizi öğrendik fakat hiç bir sitede cpanel'den nasıl yapılacağını öğrenemedik.

Çoğu sitede .htaccess dosyasında düzenleme yaparak olabileceğini söyleniyor fakat bazen hata verebileceğinide belirtiyorlar, bu yazımızda sizlere cpanel ile Gzip dosya sıkıştırmayı göstereceğiz fakat cpanel kullanmıyorsanız google amcaya yazarsanız size .htaccess dosyası ile nasıl yapılacağını anlatacaktır.

Cpanel'den Gzip Sıkıştırmayı Nasıl Aktif Ederim?


Öncelikle cpanel'e giriyoruz, Yazılım > Web Sitesini Optimize Edin'e tıklıyoruz.

Gzip ile Sitenizi Hızlandırın

Açılan sayfada Tüm İçeriği Sıkıştırı seçiyoruz ve Ayarları Güncelle ye basıyoruz.

Gzip ile Sitenizi Hızlandırın

 

Yorumlar

Yorum Gönder