Android APK Nasıl Yüklenir?

Android APK Nasıl Yüklenir ?


Günümüzde çoğunlukla Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar tercih ediliyor bunun sebebi ise daha fazla uygulama ve oyun. Google Play sayesinde Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuza yüz binlerce uygulamayı yükleyebilirsiniz fakat şöylede bir durum var ki bazı sevilen uygulamalar Google Play'den kaldırılabiliyor bu uygulamayı yüklemek için ise APK tercih ediliyor, her uygulamanın APK dosyası mutlaka bulabilirsiniz.

Google Play varken neden APK indirim diye düşüneniniz olursa öncelikli sebebi uygulamanın Google Play'de yer almaması olabilir bunun yanı sıra hileli oyun dosyaları ve önermesekte ücretli oyunları ücretsiz olarak APK dosyasından akıllı telefonunuza yükleyerek oynayabilirsiniz.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınıza APK yüklemek için öncelikle telefonunuzda küçük bir ayar yapmanız gerekecek.  Menü>Ayarlar>Güvenlik alt kısımda Cihaz Yönetiminde yer alan Bilinmeyen Kaynaklar'ın tikini kaldırmanız yeterli olacaktır. Resimli olarak göstermek gerekirse;

Menü>Ayarlar bölümünden Güvenlik'e tıklıyoruz.

Android APK Nasıl Yüklenir

Cihaz Yönetimi'nin alt kısmında bulunan Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğinin tikini kaldırıyoruz. (Bende tik işaretli siz kaldırın, kaldırmazsanız APK dosyasını yükleyemezsiniz.)

Android APK Nasıl Yüklenir

APK dosyasını indirebilmeniz için yukarıda gösterdiğim ayarı mutlaka yapmanız gerekmektedir, yapmadığınız takdirde APK dosyasını indiremezsiniz.

APK indirirken dikkat etmeniz bazı şeyler olacak örneğin her APK sitesinden APK indirmeyin aksi durumda telefonunuza virüs bulaştırabilirsiniz. Çok reklam çıkan sitelere girmeyin yoksa APK indiriyorum diye başka uygulama indirirsiniz buda yine virüslü bir içerik olabilir. Güvenli ve reklamsız bir şekilde APK indirmeniz için siz bir iki tane APK sitesi önerebilirim, sizde başka site deneyeceğiniz zaman fazla reklam olmayan ve güvenli bir APK sitesi tercih etmenizi öneririm. Sizin için önereceğim APK siteleri; apk4fun ve mob.org olacaktır benim beğendiğim iki site bu kesinlikle güvenli bu zamana kadar hiç bir kötü tarafını görmedim, sizde deneyebilirsiniz. Deneme amaçlı buradan bir APK uygulama indirerek gösterelim.

APK4Fun sitesinden deneme amaçlı Blocky Highway oyununun APK dosyasını indireceğiz.  İndirmek istediğimiz uygulamanın sayfasına geliyoruz ve alt kısımda bulunan indirme seçeneklerinden birini seçiyorsunuz ben APK4Fun seçeneği seçerek site üzerinden indiriyorum, sizde onu seçebilirsiniz. Daha sonra açılan sayfada Download APK tuşuna basarak indirme işlemini başlatıyorsunuz. APK dosyasını direk telefonunuza da indirebilirsiniz fakat istiyorsanız öncelikle bilgisayarınıza indirin daha sonra telefonunuza usb kablosu arayıcılığıyla aktarabilirsiniz.

Telefonumuza yüklediğimiz APK dosyasının üzerine tıklayarak uygulamanın izinlerini onaylıyoruz burada yükleye tıklayarak yüklemeyi başlatmamız gerekmekte, daha sonra yükleme işlemi bitince aç tuşuna tıklayarak oyunumuzu başlatabiliriz.

Şimdide anlamayanlar ve yazı okumayı sevmeyenler için bir de resimli olarak göstereceğim, resimli bölümde sadece APK dosya indirdikten sonra nasıl kurulur onu göreceksiniz siteden nasıl indirildiğini üstteki yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Öncelikle indirdiğiniz APK dosyasına tıklıyorsunuz, karşınıza bu uygulamanın izin dosyaları geliyor sağ altta bulunan Sonraki daha sonrada Yükle yazısına tıklıyorsunuz.

Android APK Nasıl Yüklenir

Daha sonra uygulamanın yüklemi işlemi bittiğinde Aç yazısına tıklayarak uygulamayı açabiliriz.

Android APK Nasıl Yüklenir

ve mutlu son APK dosyamız açıldı ve oyunu güzel güzel oynayabilirsiniz.

Android APK Nasıl Yüklenir

Yorumlar

  1. Teşekkür ederim yararlı bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Engin ÖZTÜRK7 Ekim 2015 04:11

    Ellerinize sağlık diyorum. Başarılarınzın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. bastan sona hiç sıkılmadan okudum

    YanıtlaSil
  5. çok güzel faydalı olmuş

    YanıtlaSil
  6. Başarılarınzın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  7. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder