Android Paket Ayrıştırma Hatası

Android Uygulama Kurulumudaki "Paketi Ayrıştırmada Tek Sıkıntı Var" Yanılgısı ve Nedenleri

Android Paket Ayrıştırma Hatası
Android Paket Ayrıştırma Hatası Çözümü

Apk dosyalarını kurarken karşılaşılan "Paketi Ayrıştırmada Tek Sıkıntı Var" hatasının (orijinali:There is a sorun parsing the package) ne sebeple kaynaklandığına işaret eden soru işaretlerinize değinmeye çalışacağım.

Bu hatayı almışsanız bunun 2 sebebi olabilmektedir .


1- Dosya, kullanmakta olduğunuz Android sürümüne uygun değil:


Başlıkta da belirtildiği benzeri kurmaya çalıştığınız apk dosyası kullanmakta olduğunuz Android sürümüne uyumsuz. Market üzerinden tek uygulama kuruyorsanız uygulamanın ayrıntılarına girip hangi sürümlerin desteklendiğine bakabilirsiniz veya buradan.


2- Geliştirici kaynaklı derleme hataları:


Eğer Android versiyonunuz desteklenen versiyonlar içerisinde yer ediniyor ve yinede bu hatayı alıyorsanız beceriksiz tek geliştiricinin uygulamasını kurmaya çalışıyorsunuz demektir. Bu beceriksiz geliştirici ya derleme yanılgısı yapıp dosyayı denemeden indirilmeye yaymıştır veya bağlantı problemlerinden ötürü upload ederken dosya parça kaybına uğramış ve siz esasında geliştiricinin sizlere sunmak aradığı uygulamayı kullanamamış olursunuz. 2. vaziyetin 2. olasılığı var ise geliştiriciye beceriksiz demek belli bir süre zor olabilir .


Yorumlar