Samsung'un 'Gizlilik Sözleşmesi'indeki ayrıntı kullanıcıyı korkutuyor!

Teknolojik gelişmelerle beraber çoğalış kullandığımız her elektronik edevat zeki sıfatını kazanmış yer alıyor . Fakat bu civarı akıllılık, kullanıcıları korkutmaya başlismi.

Paranızla satın aldığınız cihazların sizin bilgilerinizi toplaması üstelik bu bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşması hangi mantıkla savunulur bilemeyiz şayet , şirketlerin yepyeni zeki cıhazlarındaki " Saklılık Sözleşmesi" kullanıcılardan reaksiyon almaya devam etmektedir . Bu korkuyu tetikleyen bir hamle da Güney Koreli bilişim devi Samsung'dan geldi.

Samsung, yepyeni ürettiği veri toplayan zeki televizyonlar amaçlı hazırladığı saklılık sözleşmesiyle kullanıcının verilerini üçüncü bireyler ile paylaşabilecek. Firma , verilen sesli komutlarını, konuşmaları ve cümleleri yakalayıp ona yönelik reaksiyon verici televizyonlarıyla topladığı bu bilgileri ses tanıma özelliğinin geliştirilebilmesi amaçlı gizliyor . Fakat kullanıcıyı endişelendiren bu değil.


Şirket ses tanımayla kaydedilen cümlelerin içinde bulunan mühim bilgileri üçüncü taraflara da taşıma edilebileceğini sözleşmede belirtmiş vaziyette . Elbette bu Samsung'a has bir vaziyet değil. Ses tanıma niteliğine sahip cihazlar öbür kocaman firmalar aracılığıyla da üretiliyor ve kullanıcı ihtiyaçlarını kesinleştirmek amaçlı aynı dinleme ve kayıt işlemlerini gerçekleştirdikleri biliniyor. Fakat bu bilgileri "gizlililik sözleşmesi" ismi altında üçüncü taraf bireyler ile paylaşabileceğini sözleşmesinde belirtmesi Samsung'un yüklü reaksiyon almasına gerek olmuş vaziyette .

Yorumlar