iPhone Pil Ömrünü Uzatmanın Etkili Yolları

Günümüzde boyutları büyüyüp hemen hemen bir tablet boyutlarına iştirak eden akıllı telefonların bataryaları da büyüdü. Hemen Hemen 3000 mAh'e dayanan bataryalar eskiye nazaran daha uzunca şarj geçerliliği sunuyor. Ancak Apple'ın iPhone 6'sı yalnızca 1800 mAh batarya ile geldiği amaçlı sayısal olarak rakiplerinin gerisinde kalıyor. Bunun Için nazaran gerçek ayarlar ile bataryanızı bir şarjda bir sürü daha uzunca kullanabilirsiniz.

Bildirimleri Muayene Altına Alın
Bildirimler bizzat başlarına belki bataryanızı sömürmez, ancak her bildirimde ekranınızın aydınlanması lüzumsuz şekilde bataryanızdan yemenize gerek olur . Bununla Birlikte her uygulamanın zırt pırt dikkat vermesi de hudut bozucu olabilmektedir . Bunun amaçlı Ayarlar > Bildirimler ekranına geldikten daha sonra ikazlarını önemsiz gördüğünüz uygulamaların bildirimlerini kapatabilirsiniz.

AirDrop'u Kapalı Tutun
iOS 7 ve daha sonraki sürümlerde personel AirDrop özelliği, yakın cihazlar ile dosya paylaşımını olası kılıyor. Ancak " Olabilir " modda bu özelliği kullanmak lüzumsuz yere bataryanızı sömürecektir. Bunun amaçlı Muayene Merkezi'nden AirDrop niteliğine gelerek kapalı olduğundan güvenilir olun.

Arkaplanda Personel Uygulamalar
Arkaplanda siz farkında olmadan bir bir sürü kez olarak veri kullanan uygulamalar yalnızca faturanıza veri olarak yansımayacak, bununla birlikte bataryanızı da yok yere çalıştıracaktır. Harita uygulamaları benzeri bir bir sürü kez olarak güncel olması, sizlere sokak tarif etmesi lazım iştirak eden bir uygulamanın veri kullanımını kısıtlamamak gereken , öbür taraftan haber uygulamaları yalnızca siz isteyince güncellense daha akılcı . Bunun amaçlı Ayarlar > Evrensel > Arkaplan Uygulama Tazelemesi özelliğini tercih ederek istemediğiniz uygulamaların sizden bihaber güncellenmesini ve batarya harcamasını engelleyebilirsiniz.

Otomatik Güncellemeler
Otomatik güncellemeler de bataryanızı lüzumsuz yere yoğun eden işlemlerden birisi. Ayarlar > iTunes & AppStore başlığına girdikten daha sonra Güncellemeler ve Uygulamalar menülerine girerek uygulamaların güncellemelerini kapatabilir ve uygulamaların yalnızca WiFi üzerinden güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Spam Aramaları Engelleme
Ülkemizde de dolandırıcılar yurtdışından telefonlarınıza bulma yapabiliyor. Ya da bir bir sürü kez sizi reklam amaçlı huzursuz eden numaralar vardır. Bu aramalar bununla birlikte bataryanızı da yok yere çalıştırarak şarjınızdan yer. Ayarlar > Telefon > Engellenmiş ekranına girerek sizi bir daha aramasını istemediğiniz telefonları engelleyebilirsiniz.


Konum Paylaşımını Kapatın
iMessage uygulaması ya da öbür iletileşme uygulamalarında konumunuzu bahsetmek amaçlı Apple GPS, WiFi ve hücresel bilgileri birlikte faydalanarak yerinizi puan atışıyla tespit ediyor ve bu konumu arkadaşlarınıza gönderebiliyor. Ancak bu işlem toplamda bir sürü pek bataryanızı harcıyor. Bu özelliği kapatmak amaçlı Ayarlar > Saklılık > Konum Servisleri > Konum Paylaşımı ekranına gelerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

iCloud Fotoğraf Senkronizasyonu Kapalı Dursun
iPhone üzerindeki fotoğraflarınız WiFi üzerinden otomatik olarak iCloud alanınıza yüklenerek yedeklenir. Bu özelliği kapatarak telefonunuz şarjda değilken yok yere bataryasını son vermesini engelleyebilirsiniz. Ayarlar > iCloud > Fotoğraflar menüsüne girerek gördüğünüz herşeyi kapatabilirsiniz. Elbette iCloud'a dosya yedeklemek istediğinizde bu nitelikleri elle açmanız gerekecek.

Otomatik Parlak Olmak Özelliğini Kapatın
Neredeyse her akıllı telefonda yer alan "otomatik parlak olmak " özelliği ekran ışığını kısarak bataryayı savunuyor olabilmektedir , ancak görebileceğiniz en düşük ışık düzeyine kendiniz çekerseniz bir sürü daha randımanlı olacaktır. Bunun amaçlı de Ayarlar > Imaj & Parlak Olmak menüsüne girerek ayarları yapabilirsiniz.

Düz Duvar Kağıdı Kullanın
iPhone üstünde yoğun iştirak eden işlek duvar kağıtları bir sürü havalı yaşanıyor , ancak bataryanızı da negatif etkiliyor. Bunun mahaline iyi bir fotoğraf ya da hazırlıklı , hareketsiz duvar kağıtlarından birini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Duvar Kağıdı menüsünden yepyeni bir duvar kağıdı tercih ederek bu işlemi halledebilirsiniz.

Gereksiz Konum Servislerini Kapatın
iPhone bir bir sürü kez olarak konumunuza ilişkili olarak işlemler yapar. Arka tasarıda bir bir sürü kez olarak GPS ve WiFi ile konumunuz belirlenir ve bunun için yönelik reklamlar görürsünüz ya da teklifler alırsınız. Ayarlar > Saklılık > Konum Servisleri menüsüne girerek Sistem Servisleri'ni seçin. Bu alandaki her seçeneği kapalı konuma getirebilirsiniz.

Yorumlar