Apple'ın 12,9-inçlik tableti ince ve hafif olacak, büyük bir pille donatılacak

Son birden çok aydır Apple'ın kocaman ekranlı bir tablet geliştirdiğine konusunda haberlerin itinalı olarak yayınlandığına tanık oluyoruz . Kocaman ekranlı iPad'in iPad Air 2 organizasyonunda tanıtılması bekleniyordu ancak imalat sıkıntıları sebebiyle Apple'ın kocaman ekranlı iPad tanıtımını ertelemek zorunda kaldığı söylendi.

Bugün bir defa ek olarak kocaman ekranlı iPad ile ilgili yepyeni bilgilerle karşın karşıyayız. Çin menşeli kaynaklarca yayınlanan verilere yönelik Apple'ın yepyeni tableti iPad Plus olarak isimlendirilecek. Apple'ın kocaman ekranlı iPhone'de kullandığı Plus adının kocaman ekranlı tablette de koltuk alması tahmin dahilinde yaşanıyor .


12.9-inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü ekranla donatılacak iPad Plus evvelki iPad'lere yönelik ek olarak hafif ve ince olacak. 7mm kasa kalınlığında meydana geldiği rapor edilen tabletin kilosu 700 gr olarak söylendi . Pile gelince; iPad Plus, Apple'ın en kocaman pile sahip mobil aleti olacak. Tablette 11.000mAh kapasiteli pilin koltuk alacağı konuşuluyor ki, bu rakam iPad Air 2'daki pilin 1 .5 sert demek.

Apple cephesinden aktarılan bilgiler yalnızca bunlarla hudutlu değil. İddiaya yönelik Apple iPad mini 4'ü de hazırlıyor. Hatta Apple iPad mini 2 satışını maliyetleri ek olarak aşağıya çekerek sürdürecek. Bir öbür gelişim ise 4-inçlik iPhone ile ilgili . Apple, 4-inçlik iPhone üstünde çalışıyor ve bu sene üç ilginç ekran boyutunda iPhone indirilmeye sunmayı amaçlıyor .

Yorumlar