Android 5.0 Lollipop nihayet Android sürümleri tablosunda yerini aldı

Google her an meydana geldiği benzeri yepyeni ayın önce günlerinde bir defa ek olarak Android versiyonları kullanım oranlarını bilgisini verdi . Birden Çok aydır hem Google'ın aynı zamanda öbür Android dağıtıcıların gündeminde meydana gelen Lollipop sürümü listeye %1.6 kullanım oranıyla girmeyi başarmıştı .

Son 7 gün içerisinde Google Play'i ziyaret eden Android cihazların sürüm numaralarına bakılarak ortaya konulan tabloda Android 5.0'ın ele geçirdiği kullanım yüzdesi açıkçası çok aşağılarda. Şu anne civarı Nexus cihazlar ve yalnızca birden çok üretici tepe yeni sezon modelleri amaçlı Lollipop güncellemesini dağıtırken, üreticilerin bu noktada büyük ihtimalle elini ek olarak çabuk tutması gerekecek.


Android 4.4 KitKat sürümü geçtiğimiz aya nispeten yükselişte. geçtiğimiz ay %39. 1 meydana gelen kullanım yüzdesi bu ay %39.7'ye yükseldi. Android 4. 1 Jelly Bean versiyonları ise %44.5 ile halen en fazla kullanılan Android sürümü oluyor . Ice Cream Sandwich %7.8'den %7.4'e, Gingerbread %6.7'den %6.4 geriledi. Froyo ise %0.4 kullanım oranıyla halen varlılığını sürdürüyor.

Android 5.0 Lollipop nihayet Android sürümleri tablosunda yerini aldı
Android Lollipop

Şu an hayat üzerinden pekçok üretici ve taşıyıcı bizzat cihazları amaçlı Lolliop güncellemesini dağıtmaya sürecinde, dolayısı ile bir sonraki aylardan bu yana Android 5.0'ın kullanım oranı süratle artmaya başlayacaktır.

Yorumlar

  1. Galaxy S4'e geldi mi?Bende gözükmüyor.

    YanıtlaSil
  2. Samsung Galaxy s4, s5, Note 3 ve Note 4'e geldii.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder