Yerli cep telefonu üretimi 2014 yılında arttı

Eriştirme, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı bildiride , Bilgi Teknolojileri ve İletişim Müessesesi ( BTK ) aracılığıyla yapılan gsm telefonu dışalım ve imalat istatistiklerine yönelik , 2013'te 14 milyon 779 bin 353 gsm telefonu ithal edilmesine cevap geçen sene bu rakamın 14 milyon 695 bin 332'ye gerilediğini duyurdu .

Yurt dışından seyahat eşliğinde sunulan gsm telefonu sayısında da kocaman oranda azalma olduğuna dikkati çeken Elvan, 2013'te 1 milyon 88 bin cihaz getirilirken, 2014'te bu sayının 612 bin 913'e düştüğünü belirtti .

Ülkemiz'nin çocuk ve canlı tek nüfusa sahip meydana geldiğini ifade eden Bakanımız Elvan, : " Insanlarımız teknolojik yenilikleri yakından takip etmekte . Zeki telefon olarak adlandırılan yepyeni ev telefon cihazlarının telefon özelliği dışarısında PC fonksiyonlarına sahip olması ve internete bağlanılabilmesi sebebiyle gittikçe daha çok birey bu çeşit cihazları tercih etmeye başladı. Yurttaşlarımızın ilgi ve isteğinin bu civarı fazla yüksek meydana geldiği tek teknolojik cihazın burada üretilmesi, teknolojiye dayalı imalat kapasitemizin artırılması ve ekonomimizin gelişmesi tarafından kocaman ehemmiyet taşıyor. " diye konuştu .


Öte taraftan Vestel, Turkcell ve Vodafone'un 2015'te 4G özelliği yer alan 3 milyon türk malı gsm telefonunu indirilmeye sürmesi bilave ediyor.

Yorumlar