Su tutmayan metal geliştirildi!

Su, her ne civarı insaniyet amaçlı olmazsa olmazlardan tek tanesi olsa da, şuanki teknolojik aletleri amaçlı ölümcül tesire sahip diyebiliriz. Sözgelişi yöntemde giderken telefonunuzu sulu tek tabana düşürdüğünüzde, telefonun çalışması olası değil . Şimdi su geçirmeyen telefon yeni sezon modelleri de piyasada yer ediniyor ancak bilişim yalnızca telefonlardan ibaret değil elbet ki.

Örneğin su, uçak kanatlarında yer edinirse, havada buzlanarak kanatların davranış etmesini engelleyebiliyor, bu da uçağı ve içerisinde bulunan bütün yolcuları kocaman tek tehlikeye sokuyor. Amerika'da Rochester Üniversitesi aracılığıyla geliştirilen tek metal, bu çeşit problemlerin önüne geçecek benzeri gözüküyor. Yepyeni hidrofobik metal, suyu yüzeyinde tutmadan zıplatarak atıyor.

Lazer yardımıyla geliştirilen bu metal, tamamıyla tümleşik yapıya sahip. Bu sayede suyun metal yüzeye yapışması olası olmuyor. Geliştirilen hidrofobik metal özelliğini uzunca seneler geçse de kaybetmiyor. Bu metal, uçaklarda kullanıldığı halde ek olarak emniyetli yolculuk fırsatı imkanı sunulacak benzeri gözüküyor. Yalnızca uçaklar değil, akıllı telefonlar, tabletler, araçlar benzeri teknolojinin her kapsamında bu metalin tüketimi olası .


Özellikle su geçirmez telefonların su altında tespit edecek tek zaman dayanabildiğini göz önünde bulundurursak, bu metalin kullanımından ek olarak sonra telefonların suya dayanıklılık oranı epeyce artacak benzeri gözüküyor. Lafı pek uzatmadan sizleri hidrofobik metal tanıtımıyla başı başa bırakalım. Gelişmeler, yepyeni haberler ve güncel bilişim amaçlı takipte kalınız.

Yorumlar