Qualcomm, Samsung için Snapdragon 810’un Isınma Sorunlarını Halletmeye Çalışıyor

Qualcomm'un yepyeni amiral gemi işlemcisi Snapdragon 810'un ısınma meseleleriyle boğuştuğu iddiaları üreticileri yepyeni 64-bit işlemciyi kullanmaktan alıkoymuyor.

LG, işlemciyi yepyeni G Flex 2 akıllı telefonunda kullanacağını deklare eden önce firma. Firma çipsetin ısınma salınımı üstünde çalıştığını ifade etti . Bu her ne civarı iyiye işaret olsa da, gözüken o ki Snapdragon 810 beklediğimizden belli bir süre ek olarak ateş gibi çalışacak.

LG, sıcaklık düzeylerinin yalnızca işlemciyle değil, cihazın bu ısıyı ne türlü dağıttığıyla da alakalı meydana geldiğini ifade etti . Firma G Flex 2'nin Snapdragon 810 işlemcisine yönelik tasarlandığını ve bu sebeple de sıcaklık düzeylerinin onay edilebilir düzeylerde meydana geldiğini da ilave etti .


Daha evvelki haberlerde, Samsung'un işlemcinin ısınma sorunlarından ötürü , kullanmama olasılığından bahsedilmişti. Ama Qualcomm sıcaklık salınım meselelerini çözmeye çalışıyor kulağımıza iştirak eden verilere yönelik ve Mart ayına civarı da sorunu çözecek sanırım .

Qualcomm'un bu sorunu vaktiyle çözüp çözemeyeceği tam olarak olmasa da, bize kalırsa üstesinden dönecektir . Zira şirketin 2015'in önce yarısına konusunda bütün tasarıları Snapdragon 810 üst kısmına heyeti . Samsung da dünyanın en bir sürü mobil cihaz satan üreticisi. Qualcomm'un Samsung'u üzmeyeceğine eminiz.

Analistler, Samsung'un Snapdragon 810'un ısınma meselenini uydurma sebep ederek bizzat Exynos işlemcisini ek olarak kapsamlı şekilde kullanabileceğinin de vurguluyor .

Yorumlar