Microsoft'tan yeni şarj teknolojisi

Microsoft araştırmacıları, telefonları şarj etmek amaçlı AutoCharge adlı yepyeni bir bilişim geliştirdiler.
Teknoloji devleri mobil cihazların bataryalarını yenilikçi biçimde şarj edebilmek amaçlı çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu bağlamda kimi çalışmalar yürüten Çin'deki Microsoft araştırmacıları, AutoCharge adını verdikleri yepyeni şarj teknolojisini duyurdular. Şu An Amaçlı bir prototip meydana gelen AutoCharge teknolojisi, akıllı telefonun yalnızca ışık süzmelerini faydalanarak hem bir otomatik olarak hem bir de tamamıyla kablosuz bir biçimde şarj olmasını sağlıyor.

Öte taraftan son zamanlarda kablosuz şarj teknolojileri randımanlı biçimde kullanılıyor. Fakat günümüz kablosuz şarj sistemlerinde akıllı telefonlar, kablosuz şarj amaçlı gerekli meydana gelen platforma gereksinim duyuyor. Bu yepyeni sistemde ise bu biçimde bir zorunluluk yok. Belirtilene yönelik AutoCharge, özel bir algılayıcıyla çevreyi tarayarak akıllı telefonları saptama etmekte ve bu cihazları ışık banyosuna maruz bırakıyor.


Böylece ortam ışığından yüzlerce kat ek olarak kuvvetli biçimde aydınlatılan fotovoltaik ekran kaplamalı telefonlar, çabuk bir biçimde , ışık ışınlarıyla şarj olmaya başlıyor.

Henüz prototip meydana gelen bu sistemin yaşama geçmesi amaçlı elbette ki belli bir süre vakte gereksinim var.

Yorumlar