Microsoft ışıkla şarj olan telefon üzerinde çalışıyor

Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan ardından rakiplerinden geriye kalmamak amaçlı var meydana iştirak eden patentlerine tek yenisi ek olarak ilave etti . Microsoft'un Pekin'deki denetim kapüsünde memur Yunxin Liu ve Chunshui Zhao adındaki 2 geliştirici telefonları ışıkla şarj eden tek prototip ürettiler.

Yapılan Ar-Ge çalışmaları süren ve AutoCharge ismini verdikleri sistem yalnızca ışığı faydalanarak telefonun şarj olmasını sağlıyor. Bu kablosuz şarj özelliği amaçlı rastgele tek stand ve kablo ihtiyacı duyulmuyor. Yalnızca ekranın ışığı alacağı tek yere bırakmanız bu şarj işleminin başlaması amaçlı yeteri kadar oluyor. Özel tek ekran (fotovoltaik panel) sonucu olarak gelişen bu vaziyette iştirak eden ışık bu panel aracılığıyla elektriğe dönüştürülerek telefonu şarj etmesi sağlanılıyor. Üstelik bu şarj müddetinin kablolu şarjlar civarı da çabuk olabileceği söylenilmekte.


Ancak bu proje artık geliştirme evresinde ve bu projede şu an ışığın telefona yönlendirilmesi amaçlı Xbox Kinect ve özel tek nesne tanıma programı kullanılıyor. Bu sistem üzerinden telefondaki LED ışıklardan şarj vaziyetini algılayan sistem ışığı telefona göndererek şarj olmasını sağlıyor. Benzer sürede dolduğunda da yeniden LED ışıktaki dolu olduğuna konusunda gözüken ikaz sonucu olarak da ışığı kesiyor.

AutoCharge projesi dediğimiz benzeri artık geliştirilme evresinde ve bu özelliğe sahip cihazları satın alabilmek amaçlı önümüzde uzunca tek süre yer alıyor .

Yorumlar