Huawei'in merakla beklenen akıllı telefonu Ascend Mate 7 Türkiye'de

Huawei'in IFA 2014'te duyurduğu üst seviye mobil cihaz Ascend Mate 7 ülkemize resmen giriş inşa etti . Şirket yepyeni yeni sezon modelleri Ascend Mate 7 ve Ascend G7 amaçlı kasım ayı içinde ülkemizde tek organizasyon tertip etmiş ve tek an önce G7'yi 999 liralık fiyatıyla piyasaya çıkarmıştı.

Kullanıcıların ek olarak yüklü alaka gösterdiği Ascend Mate 7 de (2GB RAM'e sahip sürüm) iki maaş tek zamanın sonrasında ülkemize 1 .699 liralık fiyatıyla giriş yapmış oluyor .

Huawei'in yepyeni amiral gemisi telefonu Ascend Mate 7'de 6-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Full HD LTPS ekran yer ediniyor . İlk bakışta ince çerçeveleriyle değinen telefonda ekranın kasaya oranı %83 ki; bu oran Ascend Mate 7'yi Sharp Aquos Crystal'ın arkasından ikinci sıraya yerleştiriyor. 7,9mm kalınlıktaki telefonun kilosu ise 185 gr .


Yüzde 95 oranında metal malzemeden meydana gelen Ascend Mate 7'nin işlemci ünitesinde sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 925 platformu yer ediniyor . 4+4 halinde kümelenen işlemcide Cortex-A15 çekirdekler 1 .8GHz'e civarı işlem görüyor ve telefonun asıl performansını tespit ediyor . 1 .5GHz'de personel dört tane Cortex-A7 çekirdekler ise temel işlemler ve enerji verimliliğinde ön tasarıya çıkıyor. Telefonun GPU bölümünde Mali-T628 yer ediniyor .

Huawei Ascend Mate 7'nin 2GB RAM/16GB depolama, 3GB RAM/32GB depolama olmak üzere iki sürümü bulunuyor. Ascend Mate 7'nin 2GB RAM'e sahip versiyonunun ülkemizde piyasaya sunulduğunu tek defa ek olarak hatırlatalım. Telefonun 16GB'lik hafızasını dilerseniz microSD kart ile artırabilirsiniz. Ascend Mate 7'nin arka bölümünde 13MP, ön bölümünde ise 5MP çözünürlüklü kamera kullhatıralıyor.

Telefonun hiç şüphe yok ki en değinen özelliklerinden biri arka bölüme konumlandırılan parmak izi okuyucusu olsa sebep . Parmak izi okıyucusu beş ilginç parmak müsaadesi hafızasında tutabiliyor ve ilginç seyreder amaçlı ilginç ulaşım yetkileri atayabiliyor. Parmaklar ıslak olduğunda bile okuma yapabilen algılayıcının depoladığı parmak izleri, şifreli ve emniyetli olarak kaydediliyor.

Cihazda 4.100mAh kapasiteli pil yer ediniyor . Huawei; normal, akıllı ve ultra kuvvet tasarruf modları yardımıyla Ascend Mate 7 kullanıcıları telefonlarını 2 günden pek kesintisiz kullanım sözü veriyor .

Android 4.4 KitKat tabanlı Emotion 3.0 kullanıcı arayüzü telefonun program tarafını oluşturuyor.

Yorumlar