Galaxy S6'nın kamera özellikleri açıklandı

Geçtiğimiz sene durgun geçtiğimiz taşınabilir cihaz piyasasında bilhassa amiral gemisi telefonlarda bekleneni veremeyen ve buna ilişkili olarak berbat finansal neticelere imzasını atan Samsung, Galaxy S6 tanıtımıyla beraber yepyeni bir sayfa açmak talep ediyor .

Mart en başında tertip edecek Hayat Taşınabilir Kongresi'nde tanıtılacak Galaxy S6'nın bu kez kamera becerilerine işaret eden bilgiler geldi. Samsung haberlerinde emin bir kaynak olarak gösterilen Güney Kore menşeli bilgi sitesi ETNews'in yayımladığı en son rapora göre; Galaxy S6'nın kamera nitelikleri belirlendi .

Samsung'un bir aşağı ünitesi durumda olan , firmaya kamera sensörü ve baskılı devre kartı tedariki imkanı sunan SEM'in (Samsung Electromechanics) ele geçirdiği verilere yönelik Galaxy S6'da 20MP çözünürlüğünde kamera kullanılacak. Optik imaj sabitleme teknolojisine sahip olacak sensörün Samsung aracılığıyla geliştirildiği konuşuluyor. Samsung bununla beraber ortada seviye telefonlar amaçlı de 16MP çözünürlüklü sensörler geliştiriyor.


Galaxy S6'da önce süreçte Exynos işlemciler kullanmasına beklenen Samsung'un tekrardan bizzat geliştirdiği kamera sensörünü de faydalanarak kâr getirisini hepten yukarılara çekmeyi amaçlıyor .

Kısa zaman öncesinde yayımlanan bir yabancı raporda Galaxy S6'nın nitelikleri şu biçimde sıralandı;

-%50 daha dik performans vaat eden ( büyük ihtimal Galaxy Note 4'te kullanılan Exynos 5433'e yönelik ) 14nm imalat sürecine sahip 64-bit sekiz çekirdekli Exynos işlemci.

- 5.1inç büyüklüğünde " başına 577ppi ölçüt sunan Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, çarpışı harici görünürlük ve gece kullanımında harika loş modu

-F/1.8 diyafram mesafeli ve optik imaj sabitleme teknolojisine sahip 20MP arka kamera, Hakikat vakitli HDR takviyesi , 5MP ön kamera

- 32/64/128GB dahili depolama

-2.550mAh kapasiteli pil (Pil kapasitesi bizleri epeyce şaşırttı. Görünüşe bakılırsa Samsung 14nm'lik işlemci, yepyeni nesil Super AMOLED ekran ve program tarafındaki geliştirmeler yardımıyla pil müddetini daha yukarılara taşıyacak.)

- Dahili kablosuz şarj özelliği

-Hızlı şarj teknolojisi: 10 dk şarjla 4 saat kullanım

- Samsung Pay: Manyetik çizgi tediye ve NFC tediye terminalleriyle %90 uygun çalışır

- Metal ve cam kasa

- Gorilla Glass 4

- Cat 6 LTE

Yorumlar