Facebook Hakkında İlginç Bilgiler

Facebook Hakkında İlginç Bilgiler
facebook



Facebook hakkında yapılan araştırmalara göre düzenlemiş olduğumuz yazımızda sizlere Facebook Hakkında İlginç Bilgiler sunacağız. Facebook'un kuruluşundan bu yana tam 12 yıl geçti peki Facebook Hakkında İlginç Bilgiler öğrenmeye ne dersiniz ?

Vaktimizin çoğunu Facebook'ta harcadığımız kaçınılmaz. Bu yıl 12.yılını dolduran Facebook için sizlere hazırladığımız facebook hakkındaki ilginç bilgileri araştırma sonucu derledik ve bu başlık altında birleştirdik.




İlginç bilgilere kuruluşu ile başlamak gerekirse Facebook, 2004 yılında sadece Harvard Üniversitesi öğrencileri arasında kullanılabilen bir sosyal ağ. 2006 yılında ise dünyaya açılmış bir kuruluş olmayı başarmış. Facebook kurulduğunda ne Twitter ne de YouTube ortalıkta vardı. Kısaca internetin dedesi diyebileceğimiz bir kuruluş.

Facebook'ta en çok beğeniye sahip sayfa ise 2001 yılında kurulan ve 510 milyon beğeniye sahip "Facebook for Every Phone" sayfasıdır. Bu sayfayı beğenen kişi sayısı Cristiano Ronalda, Vin Diesel, Shakira hatta ve hatta Facebook'un kendi sayfasının toplamından bile daha fazla. (sayfayı merak edenler isminin üzerine tıklayabilirler)




Yayınlanan istatistiklere göre Facebook'un 2 milyardan fazla üyesi olduğu açıklanıyor. Bu da dünya popülasyonunun %28'i Facebook'un üyesi iken, internet kullanıcılarının ise %66'sı Facebook kullanmakta olduğunu gösteriyor. Facebook'un açıklamış olduğu istatistiklere göre ise günlük olarak kullanıcısı 1.04 milyar iken aylık olarak aktif kullanıcısı sayısı Aralık 2015'e göre 1.59 milyar.

Yorumlar