Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım?

Akıllı telefon almak için bir ton para veriyorsunuz ve bir gün bir bakmışsınız ki tefonunuz suyun içine düştü :( . İşte bu konu tam size göre bir konu, neden diye soracak olursanız sizlere bu konumuzda akıllı telefonunuz suya düştüğünde ne yapılması gerektiğini anlatacağız. "Ne var bunda pirince yatırırız iş tamamdır" dediğinizi duyar gibiyim ama bu konuyu okumadan bu konuda emin o konuda bu kadar emin olmamanızı öneririm. Aslında inkar etmemize gerek yok pirinç bu konuda en doğru olandır. Fakat pirinçten önce yapmanız gereken bir kaç işlem daha olacak. Bu işlemleri konumuz vasıtasıyla sırasıyla takip edip uygularsanız akıllı telefonunuza tekrar kavuşma ihtimaliniz olabilir. Olabilir diyorum kesin olur demiyorum bu konu önemli.

Konumuzda akıllı telefonunuzun suya düşmesi gibi bir durumda yapabileceğiniz şeyleri sırasıyla yazdık. 6 maddeden oluşan pratik bir bilgi vermekteyiz. Eğer ki anlattıklarımızı yaptınız ve olmadıysa akıllı telefonunuzu düşürdüğünüz sudan bir bardak için, iyi gelir. Tabi ki de bu maddeler Sony Xperia kullanıcıları için geçerli değildir. Onlar su altında da telefonlarıyla oynayabilirler izin veriyoruz.

Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım?
Telefonum Suya Düştü Ne Yapmalıyım?

1. Telefonun mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sudan çıkarın. Vakit kaybetmeden bataryayı çıkarın bir daha takmayın.

2. Telefon üzerindeki suyu kağıt mendil yada bir bez yardımıyla temizleyin.

3. Telefon çalışıyor mu diye denemeyin. Telefonu asla şarja takmayın.

4. Telefonun içini açıp kurutmaya kalkmayın. Saç kurutma makinası soğukta iken dıştan kurutabilirsiniz sıcak olmayacak.

5. Telefonunuzu vakit kaybetmeden içinde pirinç olan bir kaba koyun. Telefon mümkünse pirinç içerisinde kaybolsun. Pirincin nem tutma özelliğinden dolayı pratikte kullanılabilir.

6. Bizim tavsiyemiz en yakın servise suya düştüğünü söyleyerek veriniz. Büyük ihtimal telefonunuz yapılacaktır.


Yorumlar