Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır?

Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Nasıl Uzatabiliriz?


Bir çok akıllı telefon kullanıcıların kesin sorunu şarjdır. Neredeyse akıllı cihazımızı gün boyu şarjda iken kullanıyoruz. Bu soruna çözüm yine bir uygulama geliştiricisinden geldi. Akıllı telefonlardaki şarj sorununun sebeplerine gelecek olursak da ilk sebebi açık bıraktığımız uygulamalar ve ikinci sebep ise ekran parlaklığı ve renklendirmelerdir.

Android uygulama geliştiricilerinden bu sorun için süper bir uygulama geldi bu uygulamamızın adı "EasyEyes" uygulamamız Android kullanıcıları için ücretsiz fakat aynı uygulama iPhone cihazları için geçerli değil. iPhone kullanıcıları için alternatif olarak da "f.lux" adlı uygulamayı önerebiliriz.

Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır?
Akıllı Telefonunuzun Şarj Ömrünü Uzatın

EasyEyes uygulaması ekran ışığını ve renklendirmeleri şarj ömrünü uzatacak şekilde ve sizinde göz zevkinize göre ayarlanır. Özellikle telefonlarınız la profesyonel işler yapmıyorsanız bu uygulamadan kesin olarak bir verimlilik alabilirsiniz.

Şarj ömrünü uzatmak istiyorsanız ve bunun için uygulama kullanmak istemiyorsanız aşağıda vereceğimiz 5 adımda şarj ömrü uzatma yollarına da bir göz atabilirsiniz. Bu yöntemlerden başlıcaları ise wifi gibi devamlı kullandığımız şeyleri işimiz bitince kapatarak da şarj ömrünü uzatabiliriz.

5 Adımda Şarj Ömrünü Uzatabilecek Pratik Çözümler;


1.Wi-Fi ve Bluetooth

İlk ve en çok pil ömrünü tüketen konu Wi-Fi ve Bluetooth. Bu iki başlıkta yapacağınız düzenlemeler pil ömrünüzü oldukça arttırıyor. Yani interneti kullanmayacağınız zamanlarda üşenmeden ayarlara girerek Wifi’yi ve Bluetooth’u kapamanız, telefonunuzu daha fazla süre açık tutabilmek için hayati önem taşıyor.

2.Lokasyon servislerini kapatın

Ayarlardan gizlilik bölümüne girip baktığınızda göreceksiniz ki kullanmadığınız birçok uygulama, lokasyon servisini kullanıyor ve bu ciddi oranda pil tüketimine sebep oluyor.

3.Otomatik saat dilimi ayarlama özelliğini kapatın!

Konum servisleri bölümünden sistem servislerine girerek kapatabileceğiniz bu özelliğin yanında birde konum tabanlı iAd’leride iptal ederseniz telefonunuza rahat bir nef aldıracak ve çok daha uzun kullanıma sahip olacaksınız.

4.Ekran parlaklığını kısın

Ekran parlaklığı da mümkün olduğunda orta seviyede veya düşük seviyede tutulmalıdır. Bu ayarı yapmanız bile pil gücünüzden oldukça tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

5.Siri’yi kapatın

Türkiye’de yaşadığınızı var sayarsak zaten bu servisi kullanmanız pekte mümkün değil. Eğer sizde siri’ye soru sormuyorsanız açık kalmasının da pek bir anlamı yok.


Yorumlar