WhatsApp Bazı Kullanıcılarına Torpil Geçti

Facebook sebebi ile alınan ve en popüler mesajlaşma hizmetleri arasında yer saha WhatsApp, Hindistan benzeri gelişmekte olan ülkelerden yıllık 1 dolar ücretini almayacağını açıkladı; en azından bir zaman için...

WhatsApp Bazı Kullanıcılarına Torpil Geçti!
WhatsApp
Önümüzdeki birkaç yıl içinde Whatsapp`ın bu ülkelerde de ücretli hale geleceğini belirten WhatsApp yöneticisi Arora, şahısların konuşurken reklam bakmayı sevmediklerini bu nedenden dolayı de reklamlı sistemi tercih etmediklerini sözlerine ekledi.

Gelişmekte olan ülkelerde bir süre için üyelik ücreti alınmayacak olmasının sebebi, bu ülkelerde kullanıcıların büyük çoğunluğunun kredi ve ya banka kartına sahip olmaması şekilde gözüküyor. WhatsApp`ın ücret talep etmesinin bir yolu, bu ülkelerdeki hizmet sağlayıcıları ile anlaşmak ve bunu yaparken de, SMS`ten kazandıkları paraya ziyan vermeyeceğini kanıtlamak. Söylenenlere göre, kuruluş bu anlaşmalara başlamış halde. WhatsApp`ın hizmet sağlayıcıları ile anlaşması, daha fazla kişi WhatsApp`ı kullandığında daha fazla verinin satılabileceği anlamına gelir. Arora, şu anda Hindistan`daki beş hizmet sağlayıcısı ile anlaştıklarını belirtmekte.

WhatsApp, şu anda dünya çapında 600 milyonun üstünde kullanıcıya sahip ve günümüzün en popüler mesajlaşma hizmetleri arasında yer almakta. Gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılar için bedava olması ise, bu sayıyı daha da artıracak gibi görünüyor.

Yorumlar