Nokia'dan Yeni Android Tablet!

Akıllı telefonlar bölümünü Microsoft’a satan Nokia, dün yaptığımız haberde de belirttiğimiz bu gibi 2 sene boyunca akıllı telefon üretimi yapamayacak. Aynı zamanda on yıl boyunca “akılsız telefon” üretemeyecek olan şirket, bu zaman içerisinde Android tabletlerle ilgileniyor olacak bunun gibi görünüyor. Firmanın Microsoft’tan sonraki ilk ürünü ise Nokia N1.

Nokia'dan Android Tableti
Nokia Android Tablet
Son derece şık bir görünüme sahip olan Nokia N1, biraz da olsa iPad Mini’yi andırıyor. 6.9 mm kalınlığındaki cihaz 318 gram ağırlığa sahip. Yan tarafındaki tuşlarına göz attığımızda Nokia’nın Lumia 920 ve 1020 cihazlarında kullanılan tuşları anımsıyoruz. Ürün, aynı zamanda USB Type C (çift taraflı takılabilen micro USB bağlantısı) kullanan ilk cihazlardan biri olma özelliğini taşıyor.


N1′in arasında Intel’in Atom Z3580 işlemci bulunuyor. 4 çekirdekli olan bu işlemci 2.4 GHz hızında çalışıyor olacak. 2 GB RAM ile 32 GB depolama piyasası bulunan N1′in ekranı, 2048 x 1536 piksel çözünürlük sunuyor olacak. N1, 19 şubat’ta Çin’de satışa çıkacak. Sonrasında Avrupa ve Rusya’ya da sunulacak. Ürünün fiyatı ise 250 dolar.


Yorumlar