Nexus'lara Android 5.0 Güncellemesi Geliyor

Google kısa süreli gecikmenin ardından Nexus cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesinin OTA (şebeke) üzerinden başlattığını duyurdu. Nexus 4’ün de dahil olduğu cihazlar içinde Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) ve Nexus 10 yer alıyor. Google, Nexus 4 dışında saydığımız cihazlar için Android 5.0 fabrika imaj dosyalarını kısa süre önce yayınlamıştı. Nexus 4 için kaynak kodlar henüz yayınlanmamış olsa da, kullanıcılar güncelleme almaya başlanmıştır.

Google, Nexus Cihazlarına Android 5.0 Güncellemesi
Android 5.0 Güncellemesi
Nexus 7’nin şu lahza için sırf Wi-Fi sürümleri güncellenecek. Hücresel bağlantılı sürümler güncelleme için bir zaman daha beklemek durumunda.

Android 5.0 güncellemesini dağıtıma çıkaran tek üretici Google değil. Motorola,  Moto G ve Moto X’in 2014 sürümleri için, LG ise G3 için Android 5.0 güncellemesini başlattı.

Google’ın Android 5.0 Lollipop sürümünde yer verdiği ciddi bazı yenikler şu biçimde; yeni sanal motoru art, 64-bit desteği, malzeme Tasarım (etkisi bütün sistemde görünüyor), kuvvet tasarrufu ayrıcalığı, değişime uğrayan sanal butonlar, yenilenen bildirim sistemi, değişen hızlı ayarlar menüsü ve doğal ki 3D animasyonlar.

Yorumlar