Kaybolan Telefonunuzu Nasıl Bulabilirsiniz?

Android Cihaz Yöneticisi ile kaybolan telefonunuzu  bulabileceğinizi duymuş muydunuz? Google’ın bu  ücretsiz hizmeti ile kaybolan cihazınızı yahut tabletinizi kısa zamanda  bulabilir, hatta bulunduğunuz yerden telefonunuza kilitleme emri gönderebilirsiniz.

Kaybolan Telefonunuzu Nasıl Bulabilirsiniz?
Android Aygıt Yöneticisi

Google’ın önceki yıl hizmete sunduğu Android Cihaz Yöneticisi’nin nasıl kullanıldığını öğrenen çok fazla sayıda insan bulunmamaktadır. Yapacağınız küçük bir uygulama yardımı ile, kaybolan telefonunuzu kısa sürede bulabileceksiniz

Android Cihaz Yöneticisi (Android Device Manager) sadece mobil cihazınızı bulmakla yetinmiyor. Bulunduğunuz yerden mesaj iletip telefonunuzu kullanım dışı bırakabiliyor hatta telefonunuzdaki tüm doneleri silebiliyorsunuz. Şimdi anlatacağımız işlemler, bu uzanımı nasıl etken şekilde kullanacağınız size gösterecek.

İlk Olarak Ne Yapılması Gerekir?

Bu versiyonun kullanılması için Android cihazınızla etkileşimli bir Google profilinizin bulunması lazım. Ayrıca cihazınızın Android 2.2 veya daha üst bir model olması gerekir.

İlk olarak Android Cihaz Yöneticisi’nin etken olup olmadığını bakacağız. Bunun yapmak için ilk başta cihazınızda yer alan Google Ayarları’na bakmanız gerekiyor. Karşınıza çıkacak ekranda  Android Cihaz Yöneticisi menüsüne giriniz. Ekranda iki alternatif çıkacak: Bu cihazın konumunu uzaktan belirle ve Uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver.

Bu seçeneklerden ikisini de işaretlemeniz  lazım. Bundan sonra Android 4.1 ve bundan sonraki versiyonlara sahip kullanıcılar daha farklı ayar yapmaları gerekiyor. Bu insanlar Google Ayarlar menüsünde bulunan  Konum seçeneğine girmeli. Bu alanda Konum seçeneğinin yanındaki anahtarı Açık tercihine getirip, açılacak pencereden Kabul Et‘e tıklayarak, etkinleştirme işini bitiriyoruz.

Kaybolan yada Çalınan Telefonu Nasıl Bulabilirim?

Bu işlemleri uyguladıktan sonra Google’ın çıkardığı Android Aygıt Yöneticisi uygulamasını etken duruma getirmiş bulunacaksınız. Geri kalan adımlar epey bir kolay. Cihazınız çalındığında yada kaybolduğunda Android Aygıt Yöneticisi sitesine girmeniz lazım. Sitede kaybolan cihazınızla etkileşimde olan  Google profilinizi girmelisiniz.

Buradaki profilinizde adınızı ve şifrenizi yazdıktan sonra önünüze Android Cihaz Yöneticisi’nin arayüzü çıkacaktır. Sistem Google Maps ile etkileşimli bir şekilde işlemektedir. Sol üst tarafta profilinizle etkileşimli olan telefonunuz bulunuyor olacak.

Yorumlar