Android Smart Lock Özelliği

Android, yayınladığı 5.0 güncellemesi sırasında yaptığı değişikliklerle kullanıcılarının mühim manada takdirini kazandı ve hem stabilitesini, hem de kullanışlılığını artırdı. Buna hizmet eden özelliklerden birisinin başında ise Smart Lock gelmekte. Bluetooth ve yakın piyasa iletişimi cihazlarında mutluluk sağlaması amacıyla tasarlanmış bu özellik, kullanıcılara daha iyi bir kullanım deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Android 5.0 Smart Lock Özelliği
Android, Smart Lock Özelliği
Peki Smart Lock Android Lollipop kullanıcılarına neler sağlıyor? örneğin arabada giderken Bluetooth özelliğini kullanarak arama yapmanız gerekti ve bunun için her kullanım öncesinde pin girmek zorundasınız. Smart Lock sizi hem bluetooth, hem de öteki yakın alan iletişimlerinde bu dertten kurtarıyor ve şayet arabanızın Bluetooth cihazını güvenli olarak işaretlerseniz, sürekli pin girme derdinden kurtuluyorsunuz. Aynı şekilde bilgisayarlarınızla ve başka cihazlarınızla da daha kolay ve hızlı bağlantı kurmanız bu özellik yardımı ile olası.


Bu özellik, yakın sürede daha da yaygınlaşacak olan telefonla ödeme, telefonla kapı açma gibi kullanım alanlarını da genişletmiş ve kullanıcının zorluk yaşamasını engellemiş olacak. Bu sebepten dolayı Android’in bu atağını daha uzun vadeli bir düşünce olarak değerlendirmemiz mümkün.

Yorumlar