Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Cep telefonları artık hayatımızdaki elektrik su bu gibi olmazsa olmazlardan. Peki bu kadar aşırı seçenek arasından seçim yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!
Akıllı Telefonlar
Fiyat

Cep telefonu fiyatları ikinci el eski telefonlar ve yeni nesi akıllı telefonlar da düşünülünce 40, 50 liralardan üç, 4 bin liralara kadar oldukça geniş bir yelpazede. Bunun için öncelikle ihtiyaçlarınızın ne olduğunuz bilerek devinim etmekte yarar var. İhtiyacınız olmayan özellikler için fazladan para ödemenize hiç gerek bulunmaz.

İkinci Ellerde Garanti ve Fatura

Şayet ikinci el bir telefon alacaksanız, tam olarak faturasız bir ürüne yaklaşmayın. Mümkünse de garantisi henüz dolmamış telefonları tercih edin.

Akıllı Telefonlarda Ekran Kullanımı

Akıllı telefonlarını bilhassa internet üzerinden alanın yaptıkları en büyük yanlışlardan birisi de yanlış ekran seçimi. Akıllı telefon alacaksanız kafa parmağınızla telefonu denetim edip edemediğinizi görmeden sipariş vermeyin.

Depolama Endüstrisi

Şayet çok fazla fazla resim ve video çekecekseniz depolama sahasının ne kadar olduğunu ve harici kartlarla ne kadar daha artırılabildiğini iyi öğrenin.

İşletim Sistemi

Akıllı telefon alacaksanız, kullanım amacınız ve zevkinize göre uygun olan işletim sisteminin hangisi olduğuna önceden karar verin.

Kamera

Cazibe kalitesi telefonlardaki fiyat farkını belirleyen en ciddi detaylardan birisidir. Alacağınız telefonun kamerasının teknik niteliklerini iyi değerlendirin. Buradaki kamera karşılaştırma haberimize göz atabilirsiniz.

Pil Ömrü

Bilhassa yeni nesil telefonların en büyük dertlerinden birisi kısa pil ömürleri. Telefonunuzu sadece konuşma amaçlı almak istiyorsanız belki de akıllı telefonları ikinci planda tutmalısınız.

Darbelere, Düşmeye ve Suya Karşı Mukavemeti

Artık akıllı telefonlar içerisinde de düşmeye ve suya karşı dayanıklı olan modeller var. Çalışma şartlarınız ve günlük hayatınız bu durumlara gebeyse bu özelliklere sahip bir telefon edinin.




Yorumlar