Samsung Note III Root Nasıl Atılır?

Samsung Galaxy Note III N9000 yahut N9005 kullanıyorsanız ve cihazınızda Bootloader kilidi olmadan Root yapabilirsiniz. Root yapmanız için gerekli olan işlemler şunlar:


Samsung Note 3 Root Nasıl Atılır?
Samsung Note 3 Root Nasıl Atılır?

1.  Yöntem

1- BURADAN Super SU.zip dosyasını indirin ve telefonunuza kopyalayın


2- BURADAN N9005 cwm-recovery6.0.3.7.tar dosyasını bilgisayarınıza indirin. Alternatif LİNK (N9000 kullanıcıları da bu cwm sürümünü kullanabilirler)


3- Bilgisayarda ODİN‘i açın.  Note III’ü “ses kısma + güç tuşu + menü tuşu” na aynı anda basılı tutarak download mod’a alın, USB kablosunu telefona takın ve ses arttırma tuşuna basın. İD:COM kısmı yeşil olunca  odin üzerinde PDA tarafına N9005 CWM Recovery dosyını eklyin ve START tuşuna basın.


4- Odin ile CWM yüklendikten sonra “Ses artırma kuvvet tuşu menü tuşu” na tıpkı anda basılı tutarken recovery mod’a geçin install zip kısmından telefona kopyaladığınız Super Su.zip dosyasını yükleyin.


Geçmiş olsun işlemleri eksiksiz yaptıysanız Galaxy Note III cihazınızın menüsünde Super Su simgesi çıkacak ve root ile kullanılan uygulamaları yükleyebilirsiniz

NOT: Bootloader kilidi genelde Amerika’da operatörler için imal edilen cihazlarda olmakta ancak Samsung bilgi dahilinde yapılmaksızın diğer cihazlara kilit koyabilir. BURADA ANLATILAN İŞLEMLER BİLGİ AMAÇLIDIR VE BU işlemlerden ve ya YÜKLENEN DOSYALARDAN DOLAYI OLUŞABİLECEK SORUNLARDA BÜTÜN SORUMLULUK KULLANICILARA AİTTİR.

NOTE 2: CWM sürümü henüz tam stabil olmaması nedeniyle BACKUP ve RESTORE seçeneklerini kullanmayın cihazı BootLoop’a düşürüyor.

2. Yöntem

Chainfire Galaxy Note 3 için Root kerneli hazırladı. Chainfire root kerneli ile Note 3’ü root yapmak için yapmanız gereken aşağıdaki dosyalardan telefon modelinize uygun olanı bilgisayarınıza indirin . Zip içindeki tar dosyasını Odin ile flashlayın.

SM-N900 (8 çekirdekli Exynos işlemcili ): CF-Auto-Root-ha3g-ha3gxx-smn900.zip
SM-N9005 (4 çekirdekli  Qualcomm işlemcili ): CF-Auto-Root-hlte-hltexx-smn9005.zip

Yorumlar