Android Telefonunuzu Webcam Olarak Kullanın

Skype veya Google gibi platformlar kullanıcılarına görüntülü sohbet yapabilme imkanı sağlıyorlar. Ancak görüntülü görüşme yapabilmek içinde kullanıcının bilgisayarına bağlı bir webcam’e sahip olması gerekiyor.  Şayet webcam’e sahip değilseniz bu niteliği kullanamıyorsunuz. Fakat webcam’e sahip değilde bir Android işletim sistemine sahip telefona sahipseniz doğru bir tercih yapmışsınız çünkü Android telefonunuzu webcam olarak kullanabilirsiniz.

Android Telefonunuzu Webcam Olarak Kullanın
Droidcam
Android telefonunuzda webcam özelliğini kullanabilmek için yapmanız gereken Android Market’ten bu özelliği destekleyen bir uygulama indirmek. Ben  DroidCam Wireless Webcam uygulamasından bahsedeceğim. DroidCam Wireless Webcam uygulamasının Android Market’te Free ve Pro olmak üzere iki değişik versiyonu mevcut. Ben free versiyonu kullanıyorum fakat Pro versiyonu içerik bakımından biraz daha geliştirilmiş ve kullanım olarakta süre sınırlandırması bulunmamakta.

Android telefonu webcam olarak kullanması için;
1- Önce Droidcam uygulamasını telefonunumuza indiriyoruz.
Droidcam free: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dev47apps.droidcam
Denemek isteyenler için Pro versiyonu: http://www.megashare.com/3904820/

2- Droidcam’i telefona kurduktan sonra bilgisayara bağlantı yapmamızı sağlayacak olan uygulamayı http://www.dev47apps.com/ adresinden indirip kuruyoruz.



3- Bilgisayara ve telefona uygulamaları kurduktan sonra her ikisini çalıştırıyoruz. Telefonda Droidcam uygulamasını açınca karşımıza çıkan ip ve port numaralarını Pc uygulamasına giriyoruz.

4- Pc uygulamasında ip ve port numaralarını girdikten sonra Bağlantı tipini ” Connect to Phone ( Wifi/Lan) ” olarak seçip “Connet ” tuşuna basıyoruz. ( USB ile de bağlantı kurabilirsiniz lakin bağlantı yapabilmek için bilgisayarınızda ADB kurmuş olmanız gerekli )

5- Bu adımları yaptıktan sonra  Android Telefonunuzu webcam şekilde kullanmak için son yapmanız gereken videolu görüşme yapacağınız platformun kısmında kamera tipini “Droidcam” olarak seçmek. Artık Android telefonunuzu webcam şekilde kullanabilirsiniz.

Yorumlar