Google Play Geçmişinizi Temizleyin

Akıllı telefonlar arasında ilk sıralara yerleşen işletim sistemi hiç kuşkusuz Android’tir. Oldukça çok telefon markasının modelinin işletim sistemi şekilde karşımıza çıkan Android, Google tarafından piyasaya sürülmektedir. Her geçen gün kendini daha da geliştiren, güncellemeleri ile bir adım önde olmayı başaran sistem için bu ürünü satın alanların bazı sorunları olmaktadır.
Google Play

Android işletim sistemi için sık karşımıza gelen sorunlardan biri de market şekilde karşımıza çıkan Google Play Store olabilmekte. Bazı işlemlerin nasıl yapılacağını bilmeyen kullanıcılar, bu konularda zorluk çekmektedirler. Bu başlığımızda sizlere, Google Play Store’da kullanıcı bilgilerinizle daha öncelikle yüklenen uygulamaları nasıl silebileceğinizi anlatacağız. Bu işlem gerçekte aşırı kolay olmasına karşın, bu ürünü satın alanların çoğu sıkıntı yaşamaktadır.


Telefonunuzu önünüze aldıktan sonra ilk olarak ana menüden Google Play Store uygulamasına girin. Burada yer saha menüde “Uygulamalarım” seçeneğine tıklayın ve ardından “Benim Uygulamalarım” tarafına ulaşın. karşınıza şu an yüklü olan yada daha önce yükleyip de sildiğiniz uygulamaların listesi gelecektir. Listede eski uygulamalarınızın yer almamasını istiyorsanız listede sağ tarafta yer saha “ücretsiz” yazısının üstündeki küçük icona tıklayın. Son şekilde gene sağ üstte yer alan “Remove” seçeneğine tıklayarak uygulamayı listenizden çıkarın. Bununla birlikte belirttiğimiz yöntemde toplu biçimde silme işlemi yapabilmeniz de mümkündür. Google Play Store üzerinde geçmişte yüklediğiniz uygulamaları silme işleminiz tamamlanmıştır. arzuladığınız süre bu biçimde yaparak listenizi temiz tutabilirsiniz.

Yorumlar