Çinlilerin Muhteşem Telefonları

Çin'i uzun yıllar boyunca uygun ve kalitesiz ürünleri sektöre pomplayan bir kaynak olarak aşina. ancak teknoloji meselesi için mühim adımlar atan dünyanın yeni süper gücü  bundan sonra meşhur markalarla rekabet edebilecek kalitede telefonları ile dikkat çekmeye başlandı.

Bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıksa da OnePlus One da aslında bir Çin telefonu. Bununla beraber OnePlus One kaliteli Çin telefonları için tek örnek değil. Çin'de pek çok aşırı telefon üreticisi, dünya devi rakiplerinin canını sıkacak yeni modeller hazırlamaya devam ediyor.

Oppo Find 7
Çinli üreticisi Oppo'nun Find 7 modeli 5.5 inç ekranı ile göz dolduruyor. 2560x1440 piksel çözünürlüğe ulaşan telefon 2.5 GHz dört çekirdekli işlemci ile geliyor. LTE, Wi-ac, HSPA  , 13MP kamera, 4K video kaydedici, 32 GB bellek, A-GPS, ve HDMı adaptörü, NFC özelliği, Bluetooth...
Çinlilerin Muhteşem Telefonları
Oppo Find 7

Android 4.3 ile gelen telefonda ayrıca gösterişli markalarda görmeye alıştığımız hususi kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Fiyatı yaklaşık 600 dolar seviyesinde olan telefon Temmuz 2014'den bu güne kadar Çin'de satışta.


ZTE Memo Grand LTE
ZTE, Türk kullanıcıların da tanıdık olduğu dev bir Çinli üratici. ZTE`yi ülkemizde kendi markası ile tanımıyoruz lakin GSM operatörlerimizin her gün kendi markaları ile reklamlarını yaptığı telefonların çoğu ZTE`nin fabrikalarında üretiliyor. Gerçekte bu ilişkiye daha çok, "ZTE tasarlıyor ve üretiyor, GSM operatörleri ise logolarını yapıştırıyor," demek doğru olur. ZTE`nin Memo Grand LTE modeli ise Samsung`un yada Apple`ın yada LG veya HTC`nin kabuslarına girebilecek bir model.
Çinlilerin Muhteşem Telefonları
ZTE Memo Grand LTE
Memo Grand LTE 5.7 inç ekranı ile aşırı büyük bir telefon. 1.5 GHz çift çekirdekli işlemcisi ve 12.6MP kamerası ile kolayca gençlerin en popüler sosyal medya destekçisi olabilir.  LTE, HSPA  , Wi-Fi n bağlantıları, A-GPS alıcısı, Bluetooth ve USB de telefonun diğer donanımları. Android 4.1.1 sistemi üzerinde ZTE`nin özel arayüzü çalıştırıyor.Fiyatı ise 500 dolar seviyesine ve Temmuz 2014`te piyasaya çıktı.

ZTE Blade Q Maxi
5.0 inç boyutunda ekranın çözünürlüğü 854x480 piksel değerinde. 1.3 GHz hızında çift çekirdekli işlemci, 5 m. Kamerası bugünkü ağır abi telefonların donanımları birlikte mütevazı kalsa da Blade Q Maxi, 129 Euro`luk fiyatıyla kullanışlı, kaliteli lakin düşük maliyetli bir telefon arayan müşterileri yeterince memnun ediyor.
Çinlilerin Muhteşem Telefonları
ZTE Blade Q Maxi

Vivo Xplay 3S
6 inçlik dev ekranı ile Samsung Galaxy Note serisini kıskandıran Vivo Xplay 3S, aynı sürede 2K ekran çözünürlüğü sunuyor. Dört çekirdekli işlemcisi 2.3 GHz hızı ile rakiplerini çok fazla zorluyor ve 13MP kamerası ile onları geride dahi bırakıyor. Android 4.3 sistemini kullanan telefonun fiyatı ise 425 Euro\`yu buluyor.
Çinlilerin Muhteşem Telefonları
Vivo Xplay 3S

Yorumlar