Telefonunuzun İnternetini Bilgisayarda Kullanın!

Android telefonunuzdaki internetinizi kullanarak bilgisayardan internete bağlanmak mı istiyorsunuz? Android telefonunuzu modem şekilde kullanıp, bilgisayarınızdan internete bağlanabilirsiniz.
Telefonunuzun İnternetini Bilgisayarda Kullanın!
Androlama
Evinizdeki ADSL yada fiber internet kesildiğinde bilgisayarınızdan internete bağlanmak istiyor olabilirsiniz. ve ya internet olmayan bir yere dizüstü bilgisayarınız ve cep telefonunuz ile gittiğinizde, dizüstü bilgisayarınızdan internete girmek isteyebilirsiniz. Bu ve buna benzer hallerde telefon internetini bilgisayarda uygulamanız gerekmektedir.

Telefonunuzun internetini bilgisayarınızda kullanması için herhangi bir extra uygulama indirmeniz gerekmiyor. Bunun için telefon ayarları menüsünde birkaç değişiklik yapmak yeterli olacaktır.



şayet telefonunuz “Wi-Fi hotspot” özelliğine sahipse bunu “Ayarlar > diğer > internet paylaşımı ve atama hotspot” şeklini izleyerek aktifleştirebilirsiniz. Bu yolu izledikten sonra “Wi-Fi umumi saha kurulumu yap” seçeneğine tıklayarak kablosuz file ismini ve şifresini belirlemeniz gerekiyor. Sonrasında “Taşınabilir Wi-Fi Hotspot” seçeneğine tik atıp bilgisayarınızdan telefon internetini kullanabilirsiniz.


şayet telefonunuz “Wi-Fi hotspot” durumuna sahip değilse USB yada Bluetooth ile internetinizi paylaşabilirsiniz. gene “Ayarlar > öteki > internet paylaşımı ve taşıma hotspot” şeklini izleyerek USB bağlantısı ve “Bluetooth internet paylaşımı” seçeneğini aktifleştirerek internetinizi bilgisayarınızla paylaşabilirsiniz.


Yorumlar