Telefonunuzu Kaybetmeden Önce Tedbir Alın

Bir zamanlar telefonunuz kaybolduğunda yada çalındığında yapacağınız ilk şey IMEI numarasını ile Cumhuriyet Savcılığına başvurmaktı. Neyse ki, son senelerde Android büyüdü ve böyle bir olasılığa karşın önlemler alarak istikrarlı bir mobil işletim sistemi biçimine geldi.  fakat çözüm yüzde yüz teknolojik değil ve sizin de izlemeniz gereken birkaç metod mevcut.

Dosya Güvenliği İçin Ekran Kilidi
Telefonunuz başkası sebebi ile bulunursa, dosyalarınızı ekran kilidi ile güvende tutabilirsiniz. Ekran kilidini kaldırabilecek tek şey Android cihazınızın hafızasını sıfırlamaktır. eğer Android cihazınızın hafızası sıfırlanırsa dosyalarınız da silinir.
Telefonunuzu Kaybetmeden Önce Tedbir Alın
Androlama

Çoğu Android cihazlarda bu seçeneği Ayarlar> Güvenlik hedefini izleyerek bulabilirsiniz. Ekran kilidi şekilde “Desen” veya “PIN”  seçmeniz tercih edilir. sebebi ise bu ekran kilitlerini çözmek aşırı güçtür. Yani ne kadar karmaşık “Desen” yahut “PIN” kilidi ayarlarsanız dosyalarınız o kadar güvende olur.


Ekran Kilidi için kişisel Metin Girin
Cihazınızın ekran kilidini kurduysanız, şahsi Metin tarafına kendiniz meselesi için ipucu verebilirsiniz. Telefonunuz herhangi bir tanesi yönünden bulunursa, size verdiğiniz ipucu yardımıyla ulaşabilir. şahsi Metin ayarlarını Ayarlar>Güvenlik>Kişisel Metin hedefini izleyerek yapabilirsiniz.
Telefonunuzu Kaybetmeden Önce Tedbir Alın
Androlama

Android aygıt Yöneticisi’ ni Yapılandırma
Kayıp yahut çalıntı zorunda telefonunuzun nerede olduğunu telefonunuz kapalı olsa dahi haritadan bulabilir, kilitleyebilir ya da bütün verileri silebilirsiniz. Android aygıt Yöneticisi’ ni Google Play vasıtasıyla telefonunuza indirin ve kurun. Daha sonra Android cihaz Yöneticisi’ nden Kilitleme ve Silme niteliği Kur özelliğini etkinleştirin.

Android cihazınız Sony Xperia ise “metre Xperia” servisi de aynı özellikleri içerir.
Telefonunuzu Kaybetmeden Önce Tedbir Alın
Androlama

Telefonunuza Mesaj Atın ya da Arama Yapın
Kolay ama etkili bir seçenektir. Telefonunuzu bulan kişiye telefonunuza arama yaparak yahut mesaj atarak ulaşabilirsiniz. eğer ekran kilidi mevcut ise gönderdiğiniz mesajlar ekran kilidi sebebi ile önlenebilir ama arama yaparsanız, ekran kilidi buna izin verecektir.
Telefonunuzu Kaybetmeden Önce Tedbir Alın
Androlama

Yorumlar