Android Cihazlar Virüs Korumalı

Artık evimizdeki bilgisayarlar kadar işlevi olan android cihazlarında daha da korunması gerektiğini biliyoruz. Neredeyse masaüstü bilgisayarlarımız ile aynı işlevleri yapabildiğimiz android cihazlarımızda masaüstü bilgisaylarımız kadar korunması gerekiyor. Akıllı telefonlarda artık hayatımızın bir vazgeçilmezi oldu.

Android Cihazlar Virüs Korumalı
Android Cihazlar Virüs Korumalı
IOS işletim sistemi kullanan cihazlarda diğer işletim sistemlerine baktığımızda daha güvenli bir sistem olduğundan bir çok kişi Iphone kullanmakta.
Bu noktada Google Play'e baktığımızda bir çok anti-virüs programı mevcut. Bu uygulamaların bir çoğununda ücretsiz olarak indiriliyor olması kullanıcıları birazda olsa sevindiriyor.

Teknoloji dünyasının artık mobile kaymasıyla sanal korsanlarında bu alanda çalışmaları yoğunlaşmış durumda. Mobil cihazlara sızmanında en kolay yolu uygulamadır. Bu yüzden uygulamaları indirirken geliştiricilerini kontrol etmek durumundayız. Hele kiuygulama ücretsiz ve kullanıcıyı korumayı vaat ediyorsa bunu indiren kişilerde geliştiricisinie hatta yorumlara ve kimin ne kadar indirdiğine bile bakmadan uygulamayı hemen cihazına yüklüyor.

İstatistiklere göre en çok mobil virüslerin android cihazlarda gözlendiğini görüyoruz. Güvenlik danışmanlarıda bu konu hakkında android uygulamalarının kimler tarafından geliştirildiğini bilmediğimiz uygulamaları yüklemememizi öneriyor.

Alman güvenlik firması G DATA'nın açıklamasına göre android cihazlarla gelen başlangıç uygulamasına  bir yenisi daha eklenecek. Bahsedilen uygulama ise bir anti-virüs uygulaması olacak. Eğer firmanın açıklaması doğruysa gelecek android cihazlar daha güvenli olacak.

Yorumlar