Android Cihazımın Hafızası Doldu Ne Yapmalı ?

Cihazımızın hafızası doluysa ne yapmamız gerekir

Akıllı telefonlar hayatımıza girdi gireli artık bizlerin bir parçası haline geldi.Resim, video çekiyor ve oyun, uygulama indiriyoruz akıllı cihazlarımıza haliyle hafızası artık yetmiyor. Temizlemek istesek o kadar dosyayla vs. kim uğraşacak diye üşeniyor veya indirdiğimiz uygulamalar bizim için çok önemli olduğundan silemiyoruz. Akıllı cihazımızın da hafızası doldukça doluyor ve böyle olduğu zaman da cihaz artık kasmaya ve donmaya başlıyor.

Çektiğiniz resimleri ve videoları aktarın 
Çekmiş olduğunuz resimlerin veya videoların boyutları size göre az olabilir ama genelde en fazla yer kaplayanlar onlar olur. Hele resim, video çekmeyi seven bir kişiyseniz mutlaka ilk olarak temizliğe burdan başlamanız gerekir. Resim ve videolarınızı google+ veya dropbox'a atarak her zaman elinizin altında fakat android cihazınızda yer kaplamamış olacaktır.

E-posta kontrolleri 
E-postalarınıza internet tarayıcı kullanarak bakın. Bunu istemiyorsanız, çok ihtiyacınız oluyorsa da mail hesabınızdaki tüm gereksiz mailleri silerseniz daha iyi olacaktır.

Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın
Android cihazlarımız için o kadar uygulama var ki herkes tüm uygulamaların cihazında bulunmasını istiyor fakat boyutu küçük olsa bile çok yer kaplamasını sağlıyor. Boyutuna bakmadan kullanmadığınız uygulamaları silerseniz cihazınız rahatlayacaktır.

Müziklerinizi silin
Bir çok kişinin müzik listesi o kadar dolu ki insan dinlemediği müziği bile cihazında tutmakta. Bu gereksiz yapmanız gereken şek tüm müzikleri silin ve internet paketiniz yetiyorsa deezer ya da spotify gibi online müzik servislerinden rahatlıkla istediğiniz müziği dinleyebilirsiniz.

Tarayıcı verilerinizi kontrol edin
Devamlı olarak tarayıcı kullanıyorsanız tarayıcınızdaki geçmişi silerek cihazınızın az da olsa rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Harici bellek kullanın
Android cihazınız microsd kartları destekliyorsa mutlaka bir tane edinin. Kullanım miktarına göre istediğiniz seçenekte bir harici bellek kullanmanızı öneririm.

Yorumlar