Casper VIA V6 ve V6x İncelemesi

Akıllı telefon sektöründe giriş ve ortada segmentte kocaman bir rekabet var ve burada global oyuncuların yanında mahalli markaların da iddialı ürünlerini görüyoruz. Laptop ve masaüstü bilgisayarlarıyla seneler boyu hayatlarımızda yer etmiş olan Casper da VIA serisi Android telefon ve tabletleriyle pazardan hisse kapmaya çalışıyor. Casper'ın bir zamandır piyasada olan VIA V6 ve VIA V6X akıllı telefonları kullanıcılara uygun ücretlerde tatmin edici Android deneyimleri sunmayı amaçlıyor . Tasarımları birbirinin aynı olan, yalnızca ekran büyüklükleri ve buna ilişkili olarak pil kapasiteleri değişim gösteren Casper VIA V6 ve VIA V6X ile alakalı ayrıntıları incelememizde inceleyebilirsiniz .
Casper VIA V6 & V6x
Casper VIA V6 & V6x

Ekran büyüklüklerinin farklılığı yüzey kapsamında ve gövde kalınlığında çeşitlilik getiriyor. Bunun dışarısında Casper VIA V6 ve V6X kardeşlerin görünüşleri birbirinin aynı. Ön tarafta, ekranın altında ve üzerinde hatırı sayılır miktarda alanın yer aldığını görüyoruz, fakat ekranın uzunca kenarlarını saran çerçeveler oranla daha dar. Hem Bir V6 hem bir de V6X'i tek elle kolay bir şekilde kavramak olası . Ekranın altında rastgele bir fizyolojik tuş ya da muayene bulunmuyor , ekran üzerinde Casper logosu, ahize hoparlörü ve 5 megapiksel kamera yer ediniyor .

Casper VIA V6'nın 143.5 x 72. 1 x 7.5 mm.'lik boyutlarına ve 119 gram . ağırlığına cevap Casper VIA V6X'in 156 x 78 x 8.3 mm.'lik boyutları ve 154 gram . kilosu şuanki . Her iki telefonun da bizzat büyüklük sınıflarına yönelik ergonomik tasarımları ve uygun ağırlıkları meydana geldiğini söyleyebiliriz. Cepte transfer ile ilgili VIA V6'nın esasen bir problemi yok, daha kocaman ekranlı VIA V6X amaçlı de bir problem olmadığını söyleyebiliriz.
Casper VIA V6 & V6x
Casper VIA V6 & V6x

VIA V6X'in önünü dayanıklı bir ekran camı kaplıyor. Bu ekran camı plastik ön yüzün kenarlarında plastik gövdeyle buluşurken arka yüzey deri görünümlü kapakla tamamıyla örtülüyor. Sağ ve sol kenarlarda ise metal şeritleri görüyoruz. Metal şeritler yardımıyla her iki telefonun belli bir zaman daha ince göründüğünü belirtmekte yarar var.



VIA V6 ve V6X'in aşağı kenarında microUSB portu ve mikrofon, üst kenarında 3.5 mm. kulaklık jakı yer ediniyor . Sol kenarda rastgele bir giriş, çıkma ya da tuş bulunmuyor . Sağ kenarda ise ses tuşlarını ve kuvvet butonunu görüyoruz. Arka kapakları kaldırdığımızda, her iki telefonda bir takım değişiklikler görüyoruz. Mesela Casper VIA V6'da sabit, kullanıcı aracılığıyla yerinden çıkarılamayan bir pil varken, VIA V6X'in pili çıkarılabilir şekilde tasarlanmış. VIA V6'da microSD ve microSIM kartları her iki kenarda konumlandırılmışken, VIA V6X'te bunların pilin anında üzerinde meydana geldiğini ve ulaşmak amaçlı de pilin yerinden çıkarılması gerektiğini görüyoruz. Her iki telefonda da sol üst köşede 13 megapiksel kamera, bunun anında yakınında da flaş yer ediniyor .

Casper VIA V6'da 5 inç , VIA V6X'te ise 5.5 inç IPS ekranlar bulunuyor. Her iki ekranın da çözünürlüğü 1280 x 720 megapiksel . VIA V6'nın ekranı daha minik meydana geldiği amaçlı naturel olarak yazılar ve grafikler daha keskin. Bunun dışarısında parlak olmak , fikir açıları, nitelik canlılığı ile ilgili her iki ekranın birbirinden farkı yok benzeri yaşanıyor . Ekran parlaklıkları ortamın ışık yoğunluğuna yönelik otomatik olarak ayarlanabiliyor, bu vaziyet güneş ışığı altında da huzurlu bir kullanım fırsatı sağlıyor.
Casper VIA V6 & V6x
Casper VIA V6 & V6x

Her iki telefonda da 1 .2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 yongaset bulunuyor. Adreno 306 GPU'nun da dahil olmak üzere meydana geldiği bu yongasete 2 GB RAM ve 16 GB dahili bellek eşlik etmekte . microSD kart yuvası yardımıyla kapasitesi 64 GB'ye varan bellek kartlarını telefonlara takmak, böyle depolama sahasını hepten artırmak olası .



AnTuTu ve GeekBench 3 benchmark testlerinde Casper VIA V6 ve V6X'in Snapdragon 410 işlemcili öbür telefonlarla aynı düzeyde puanlar aldığını görüyoruz. Pratikteki tecrübe de bu puanların yansıması olarak nitelendirilebilir. Hem Bir VIA V6 hem bir VIA V6X internette gezinme, sosyal paylaşım ağı uygulamalarını kullanma, büro belgelerini görüntüleme ve tertip etme benzeri gündelik rutin işleri kolay bir şekilde görmenize imkân sağlıyor. Bununla Birlikte her iki telefonda da kullanıcı arayüzünde gezinti takılma olmaksızın yapılıyor. Özetle VIA V6 ve V6X belki performanslarıyla mükemmeli sunmuyor, fakat sahiplerinin başlarını ağrıtmayacakları hakikat .

Pil tarafına baktığımızda VIA V6X'in boyutlarına ilişkili olarak belli bir zaman daha avantajlı meydana geldiğini görüyoruz. VIA V6'da 2400 mAh kapasiteli pil yer alırken VIA V6X'te 2820 mAh kapasiteli pil görüyoruz. Katalog değerlerine baktığımızda V6'nın tek bir şarjla 11 saate civarı 3G, 18 saate civarı 2G konuşma ömrü , bununla birlikte 168 saate civarı da bekleme ömrü sunduğunu görüyoruz. V6X ise 3G ve 2G'de sırasıyla 21 saat ve 28 saat müzakere , bununla birlikte 210 saate civarı bekleme sürelerini sunuyor.



Kablosuz bağ tarafında Casper VIA V6 ve V6X telefonlar bir Android telefonundan beklenenleri karşılıyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS'in yanında 3G ve 4G destekleri de Casper VIA V6 ve V6X aracılığıyla sunuluyor. Katalog bilgisine baktığımızda VIA V6 ve V6X'in 2600 MHz LTE frekansını desteklediği görülüyor.

Yorumlar