Google Play'e Uygulama Nasıl Yüklenir?

Android uygulamamızı yazdık, imza attık ve paketledik. Artık kullanıcılarla buluşturma zamanı . Her Android cihazında şuanki iştirak eden Google Play uygulama mağazasına, yazdığımız uygulamayı yollamak amaçlı tekrardan Google aracılığıyla getirilen Google Play Developer Console kullanmamız gerekmektedir .

Google Play Store üstünde uygulama yayınlayabilmek amaçlı Google hesabınızla Play Store'a kaydolmanız gerekiyor . Bunun için yıllık 25 Amerikan doları gibi tek ücret ödemelisiniz.

Geliştirici hesabımızla Google Play Store'un uygulama yayınlama sayfası girdiğimizde karşımıza geliştirici kontrol paneli gelir ve varsa şuanki uygulamalarımız aşağıda meydana geldiği benzeri listelenir:



Ancak biz ilk defa bir uygulama yayınlayacaklar amaçlı ekranın boş gelmesi normaldir. O takdirde anında uygulamamızı yayınlamaya başlayalım.

Google Play Geliştirici Konsolu'nu açtığımızda karşımıza iştirak eden ilk ekranda Yeni uygulamalar ekleyin butonuna tıklayarak Google Play'e uygulama ekleme işlemlerimizin ilk adımına başlamış oluyoruz.:


Yeni uygulamalar ekleyin dedikten hemen ardından karşımıza aşağıdaki benzeri küçük bir ekran gelecek . İstersek eskiden hazırladığımız APK dosyasını karşın tarafa yüklebilir, istersek de Mağaza Girişi amaçlı gereken sunumları hazırlarız. Fakat burada uygulamamızın dilini ve başlığını yazmamız gerekiyor:


APK yüklemek amaçlı bilgisayarımızda yer alan ve eskiden oluşturduğumuz imzalı ve paketlenmiş APK dosyasını yüklüyoruz. Konsol'da bize üç sekme sunulur: Üretim , Beta Testi ve Alfa Testi halinde . Bu bölümler esasında uygulamamızı nihai duruma getirene kadar (kullanıcıyla buluşmaya hazırlıklı ) aşama takibi yapmamızı sağlamak içindir. Şayet uygulamamızın kullanıcıya sunulmasına hazırlıklı olmadığını düşünüyorsanız artık , alfa veya beta testine alabilirsiniz. Bu halinde bir takım nitelikleri mevcuttur esasında . Beta testinde meydana iştirak eden uygulamanızı sadece tespit edecek kullanıcılarla (sizin tanımlayabileceğiniz de dahil olmak üzere ) buraya yükleyerek de paylaşabilirsiniz. Şayet uygulamanız kullanıcılarla buluşmaya hazırsa, doğruca imalat bölümüne APK dosyamızı yükleyerek zamanı tamamlayalım:


Sol navigasyondan görebileceğiniz benzeri APK sekmesinin altında Mağaza Girişi vardır. Onu açtığımızda ise Mağaza'da uygulamamızın ne türlü görüneceğini belirleyeceğiz. İlk olarak karşımıza aşağıdaki benzeri bir ekran imajı çıkacaktır. Burada uygulamamızın yayınlanmasını talep ettiğimiz dilleri ve herkes amaçlı uygulamamızın ismini , mağaza izahını ve istersek tanıtım metni ve uygulamada yaptığımız nihai değişiklikleri kullanıcıların da haberdar olabilmeleri amaçlı girebiliriz:


Sayfanın altına gerçek ilerlediğimizde uygulamamızdan çektiğimiz ekran görüntülerini koyabileceğimiz yer geliyor. Burası kullanıcıların uygulamayla alakalı markette ekran görüntülerini görebildikleri ve uygulamamız ile alakalı düşünce sahibi olabilecekleri bir yer olduğundan, geliştiricilerin uygulamalarını göterebilmeleri tarafından nihai derece önemlidir:




Ekran görüntülerinin altında mağazada uygulamamızın yer almasını talep ettiğimiz kategoriyi belirlememiz ve kullanıcıların bize ulaşabilecekleri geliştirici mailimizi paylaşmamız da fayda var:


Mağaza Girişi'ni tamamladıktan hemen ardından , sol navigasyon menüsünde yer alan fiyatlandırma seçeneğine tıklayalım. Burada uygulamamızı hangi ülkelerde ve ne kadara yayınlamak istediğimize hüküm veriyoruz:


Bütün bu işlemleri gerçekleştirdikten hemen ardından , şayet bir yerde yanlış almamışsak, konsolda sağ üstte yer alan kroki düğmesi yayınla halini alacaktır. Uygulamamız çoğalış yayınlayabiliriz.


Yorumlar