Oyun Dünyasının En İyi Korku Oyunları

Korku oyunları, video oyunları arasından en büyük iniş ve çıkışı olan oyuncu kitlesine sahiptir. Bazı korku oyunları kimi zaman beklenmedik övgüler alırken bazı serinin devam oyunları ise beklenmedik bir şekilde yere çakılabiliyor. Korku oyunları içerisinde bu iniş ve çıkışlar ne kadar dengesiz olsa da biz korku oyunları sevenler olarak her yeni çıkan oyunu duyunca heyecanlanmıyor değiliz.


Korku oyunları için biz oyuncuların beklentisi ansızın ekrana beliren canavardan korkmak yerine oyunun hikayesi ve oyun içerisindeki atmosfer daha çok etkili olmalı. Oyun sevenlerin korku oyunları için tek istediği, oyun içerisinde işlenen hikayenin ve atmosferin etkisinin içimize işlemesidir. Oyun içerisinde bulunan her adımda anlam veremediğimiz gizemlere ve oyun içerisinde bir bütünlüğü olan oyunlara korkalım.
Korku oyunları içerisinde gerek hikayesi gerekse atmosfer anlamında en iyi olabilecek oyunları sizler için listeledik. Korku oyunu sevenler için geçmişten günümüze mutlaka denemeniz gereken oyunları bu listemizde yer vermeye çalıştık. Listede mutlaka yer almasını istediğini korku oyunları varsa yorumlarda belirtirseniz en kısa süre içerisinde ekleme yapabiliriz.

The Evil Within 2

Çıkış Tarihi: 24 Nisan 2018
Platform: PC, Xbox One
Geliştirici: Tango Gameworks
Yayıncı: Bethesda Softworks

We Happy Few

Çıkış Tarihi: 10 Ağustos 2018
Platform: PS4, Xbox One, PC
Geliştirici: Compulsion Games
Yayıncı: Compulsion Games

Little Nightmares

Çıkış Tarihi: 28 Nisan 2017 
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Geliştirici: Tarsier Studios
Yayıncı: Bandai Namco

Outlast 2

Çıkış Tarihi: 25 Nis 2017 
Platform: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One
Geliştirici: Red Barrels
Yayıncı: Red Barrels

Resident Evil 7

Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017 
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Geliştirici: Capcom
Yayıncı: Capcom

Yorumlar