Tarayıcılara Bulaşan Virüsleri Temizlemenin Yolları

Tarayıcılara Bulaşan Virüsleri Temizlemenin Yolları
tarayıcı virüsü
Tarayıcılara Bulaşan Virüsleri Temizlemenin Yolları

Başta Google Chrome olmak üzere tarayıcılar üzerinden belli başlı gelen reklam nedeniyle bilgisayarın çalışma sistemini bozan bu virüsler, zaman içerisinde işletim sistemini kullanılamaz hale getirebiliyor. Hatta parolaları çalmak için bile gönderilen bu virüsler sadece reklamlardan da gelmiyor. Aslında her reklam da virüsten kaynaklanmıyor. Ancak çoğu virüsler performans sorunlarına nedne olduğu için bilgisayar üzerinden istenmeyen yazılımlar grubunda adlandırılıyor.





İstenmeyen Yazılımı Tespit Edin

Tarayıcılara bulaşan virüsler için yapılması gereken ilk işlem öncelikle istenmeyen hangi yazılımın olduğunu tespit etmekten geçiyor. Teknoloji çağının gelişmesi ile birlikte maalesef istenmeyen reklam yazılımları için de çok fazla artış söz konusu hale geliyor. Tarayıcı virüslerin ana amacı ise kullanıcıya kullandıkları tarayıcılar üzerinden internette gezinirken reklamları zorla da olsa göstererek para kazanmaktan geçiyor.




Gelelim asıl konumuz olan tarayıcılara bulaşan virüsleri temizleme adına yapılması gerekenler listesine. İlk aşamada reklam yazılımlarının tespitinden sonra bilgisayarda yüklü bulunan bu yazılımları tek tek kaldırmak gerekiyor. Bu yazılımları kaldırmak için Denetim Masası’nı kullanmak yetiyor. Yüklü olan programlar arasında ise reklamların çıkmasına yardımcı olan programlar genellikle veriliyor. Bunlardan bir kaçı şu şekilde;




- Spigot Toolbar
- AILyrics
- LyricXeeker

Ayrıca uzmanların tespit ettiği çalışmalar sonucu yazılımların kaldırılmasında Emsisoft Anti-Malware programının da oldukça başarılı olduğunu söyleniyor. Eğer internet üzerinden isimleri verilen ve tehlikeli olarak adlandırılan programlar bilgisayarınızda yok ise ne işe yaradığını bilmediğiniz yazılımları da öncelikle araştırmak şartıyla kaldırabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Teşekkürler, güzel bir yazı hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder