Android Telefon Bilgisayara Bağlanmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?

Android Telefon Bilgisayara Bağlanmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?
android hata
Android Telefon Bilgisayara Bağlanmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?




Birçoğumuz telefon alırken android telefonu tercih ediyoruz. Android telefonlarla da bazen müzik dinliyoruz bazen de film izleyebiliyoruz. Hatta fotoğraf, film ve müzikleri USB kablosu aracılığıyla bilgisayarımıza bile aktarabiliyoruz. USB sayesinde bilgisayardan telefonumuzda yer alan bazı dosyaları görebiliyoruz. Hatta bunu yaparken de android telefonumuzun şarjı bile dolabiliyor. Fakat bazı durumlarda Android telefon bilgisayara bağlanmama sorunu yaşıyor. Bunun için endişelenmeyin. Yapacağınız birkaç düzenlemeyle bu sorun halledilebilecek bir şeydir. Telefonu USB ile bilgisayara bağlamak istediğinizde ilk adımınız ekran kilidi varsa önce ekran kilidini açın, sonra ki adımınız ise telefonu USB ile tekrar bilgisayara bağlayın. Yine de bu bir çözüm olmadıysa kablonuzda sorun olabilir. Her ne kadar telefon kablo aracılığıyla şarj olsa da başka bir USB kablosu kullanarak android telefonunuzu bilgisayara bağlayabilirsiniz. Bir başka telefonunuzu bilgisayara bağlayamama nedeniniz bilgisayarınız da kurulu olan anti virüs gibi çeşitli programlardır. Bunun için de bu programları bilgisayarınızdan kaldırmadan devre dışı bırakarak Android telefonunuz ile bilgisayar arasında bağlantı kurmanız mümkün.



Android Telefon Bilgisayara Bağlanmama Sorunu


Android telefon bilgisayara bağlanmama sorunu arasında sayılan bu nedenler saydıkça çoğalsa da gözünüzü korkutmasın. Bu sorun sürücünüzden kaynaklı da olabilir. Bunun için ana klasörden Özelliklere tıklayarak oradan da Aygıt Yöneticisine girerek sarı ünlemli olan bir sürücünüz var mı bir göz atın bakalım. Eğer sarı ünlemle karşılaştıysanız telefonu bağlamak için bilgisayara yüklediğiniz programı kaldırın ve yeniden bu programı kurun. Eğer üniversal kablolar kullanıyorsanız bir nedeni de bu olabilir. Sorunun bu nedenden dolayı kaynaklandığını düşünüyorsanız telefonunuzu kapatın ve bir süre kapalı tutun. Tekrar telefonu açıp bilgisayara bağladığınızda bir çözüm yoluna kavuşmuş olabilirsiniz. Eğer bunlarda derdinize çare olmuyorsa bir de bilgisayarınız direkt olarak bağlantıdan Android telefonunuz algılayamıyor olabilir. Bu nedenle telefonunuzun ayarlar kısmına girerek ayarlar menüsündeki USB bağlantısı ayarlarını kullanarak bağlanmayı deneyebilirsiniz.




Bu çözüm yollarının hiçbiri sizin Android telefonun bilgisayara bağlanmama sorunu için bir anahtar olmuyorsa çok sağlıklı olmasa da en son çareniz telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek olsun. Bundan sonra kullandığınız USB kablosunda da sorun yoksa telefonunuzun bilgisayara bağlanmamak için hiçbir sorunu yok demektir.

Yorumlar