Blackberry Priv Akıllı Telefonu Özellikleri

Kanadalı teknoloji devi BlackBerry, yeni akıllı telefonu olan Priv modelini, İtalya'da ortaya çıkardı.

Blackberry Priv, hem özellikleri hem de tasarım açısından oldukça iddiaalı bir şekilde akıllı telefon dünyasına girmeye hazır.

Blackberry Priv özelliklerini inceleyecek olursak cihaz içerisinde 8 çekirdekli işlemciye sahip Exynos 7420 yongaseti ve bu yongaseti içerisinde ise 4 adet Cortex A53 aynı zamanda 4 adet de Cortex A57 işlemci yer alıyor. Bu işlemciler, cihazın işlem gücüne göre 4'ü aktif ve 4'ü pasif olarak çalışma gösteriyor. Ayrıca 8 adet ARM Mali - T760 MP8 grafik işlemcisi de yongasetini destekleyici yapıda.

Blackberry, Priv modelinde 3 GB Ana belliği kullanıyor. 18 megapiksel çözünürlüğe sahip arka kamera Full HD 1920*1080 çözünürlükte video ve fotoğraf çekebiliyor. 5.1 inçlik bir ekrana sahip ve ekran Quad Hd 2560*1440 çözünürlüğe sahip.

Selfie meraklıları için ise oldukça ideal olan 5 megapiksellik bir ön kameraya sahip. Her ne kadar micro-SD kart girişine destek verip vermeyeceği şuan için bilinmese de 32 GB dahili depolama alanına sahip.

BlackBerry Priv akıllı telefonun işletim sistemi Android Lollipop 5.1.1 kullanılacak ve telefonun fiyatı İtalya'da yer alan alışveriş sitelerinde 850 Euro olarak yer alıyor. Amazon'da ise 790 Euro fiyat etiketine sahip.

 

Yorumlar