Twitter Anket Özelliği Geldi

Bu yazımız bir çok twitter kullanıcısı sevindirecektir. Bu müjdeli haberimizi fazla uzatmadan hemen verelim ve nasıl olduğunu da sizlere açıklayalım. Twitter anket özelliği ile artık tweetlerinize anket ekleyebileceksiniz. Bazı kişilerde görüyoruz "beğendiysen favla, beğenmediysen rtle" gibi ama artık bu tür şeylere gerek kalmadan anket sisteminden kolayca oylama yapılabilecek. Bu özellik daha çok firmalara ait twitter sayfalarında daha aktif kullanılacağı düşünülmekte.

[caption id="attachment_236" align="aligncenter" width="590"]Twitter Anket Özelliği Twitter Anket Özelliği[/caption]

Bu özellik şu anlık test aşamasında olup belirli kullanıcılarda deneme amaçlı kullanılmaktadır. Twitter yeni temasına geçişte de bu şekilde testler yapmıştı. Twitter anket sistemine geçmeden öncede yine aynı şekilde test yapmaya başladı.

Peki twitter anket nasıl oluşturulacak ? Aynı tweet atar gibi yazınızı yazacaksınız ve anket ekleyip eklemeyeceğinizi seçeceksiniz ve ankete istediğiniz seçenekleri girerek tweetinizi atacaksınız. Twitter anket özelliğine şöyle bir de sınırlama getirmiş; açılan anketler sadece 24 saat aktif kalabiliyor ve ankete sadece 2 seçenek ekleyebiliyoruz. Tabi ki bu özellikler zamanla kullanılmaya başladıkça düzene girecektir.

Twitter anket özelliğinin gelmesiyle favori ve retweetin işlevlerinin kullanılması azalacağı bekleniliyor ve bu konuda doğru olabilirler. Anketi yaymak için retweet kullanılabilir fakat favori butonu zamanla pas tutmaya başlayabilir. Belki de her iki buton zamanla kaldırılabilir de.

Twitter anket özelliği kısa süre içerisinde iOS, Android ve web üzerinde yayınlayacağını belirtti. Bu özellik ne kadar Twitter'a üye çekmek için olsa da, yeni üyelerden daha çok eski üyelerin dikkatini çekmesi bekleniyor.

Yorumlar

Yorum Gönder