Çektiğiniz Fotoğraflardan Nasıl Para Kazanılır?

Amatör olarak fotoğraf çekiyor ve bu işten birazda olsun para kazanmak istiyorsanız bu mümkün. İnternet üzerinde oluşturulan bir çok fotoğrafçılık sitesi sayesinde belli bir komisyonda fotoğraflarınızı satabilir ve bu işte kendinizi yavaş yavaş geliştirebilirsiniz. Bu iş için daha çok alışılmışın dışında fotoğraf çekmeniz gerekmektedir. Sebebi ise bu sitelerde bir çok amatör fotoğrafçı var ama sizin bunlardan farkınız olması gerekir ki fotoğraflarınız dikkat çeksin.

500px Prime


500px

Öncelikli sitemiz 500px Prime bu site sayesinde %70 kar ile resimlerini satabilir ve aynı zamanla sadece bu siteyle de yetinmeyip diğer sitelerde de resimlerinizi satabileceksiniz. Şuan için en iyi amatör fotoğrafçı sitesi budur öncelikle bu siteyi kullanmanızı tavsiye ederiz. İlerleyen zamanlarda diğer sitelere de tek tek geçebilirsiniz.

SmugMug Pro


smugmug

SmugMug Pro, internet fotoğrafçılığı sitesi fakat bu siteye çekmiş olduğunuz fotoğrafları yükleyebilmek için 12,5$ üyelik parası alınıyor ve üye olduktan sonra %85 lik bir kar ile fotoğraflarınızı satabiliyorsunuz. Eğer çektiğiniz fotoğraflara güveniyorsanız 12,5$ önemli değil ve bu siteyi kesinlikle deneyin, en fazla kar oranını bu site vermektedir.

DepositPhotos


depositphotos

DepositPhotos aralarında en iyisi gibi dursa da kar bakımından pek iyi bir site sayılmaz. Ücretsiz mobil uygulaması olması bu uygulamanın çok daha fazla kitlesi omasını sağlamış fakat %44 kar oranı ile de bu sitenin çöküşüne sebeb olmuş. Tercih  edenler bu siteyi de deneyebilir.

DeviantArt


Bir çok kişi tarafından bilinen bir sitedir. Site ne kadar amatör görünse de diğer sitelere göre kitlesi daha yoğun ve etkilidir. Ücretli üyelik almazsanız %20 kar ile satış yapabilir fakat 2,49$ karşılığında ücretli üyelik alırsanız kar oranınız artacaktır.

Redbubble


Site daha çok DeviantArt ile karışık  bir site gibi her ikisininde çoğunluğu illüstrayasyon yani çoğu grafik tasarımcılar bu sitelerde para kazanmaya çalışıyor. Bu siteye ücretsiz olarak üyelik alıp satış yaparak amatör fotoğrafçılıktan para kazanabilirsiniz.

Shutterstock


Eğer fotoğraflarınıza güveniyor ve çok sayıda değişik kareler yakalaya biliyorsanız bu siteyi tercih edebilirsiniz. Sitenin kitlesi çok yüksek fakat kar oranları biraz düşük, bu siteden iyi kazanmak istiyorsanız çok sayıda fotoğraf satmanız gerekecek.

 

Eğer fotoğraf çekerek bu işe bir adım atmak ve bu işten az da olsa para kazanmak istiyorsanız öncelik olarak bu siteleri denemenizde yarar olacaktır. Şimdiden sizlere başarılar.

Yorumlar

  1. iyi bir makale yapılmış

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir çalışma yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  3. Ellinize sağlık.Teşekkürler hocam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder