Snowden’den çok bomba iPhone uyarısı!

Edward Snowden'i, ADB Hükumeti'denin de onay etmek zorunda kaldığı Prism skandalını ortaya çıkarmasıyla tanıdık. AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'nin, Google, Apple, Microsoft benzeri sayısız AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI bilişim şirketiyle işbirliği içerisinde yeryüzünde bu servisleri kullanan herkesin özel verilerini okuduğunu anlatan ve NSA'nın sayısız saklı dokümanını webten yayınlayan Edward Snowden, hemen de yeryüzünde hiçbir iPhone kullanıcısının güvende olmadığını bilgisini verdi .

iPhone'lar konusundaki bu yepyeni argüman , CIA'nin eskiyen ajanı ve en kuvvetli hacker'ı olarak malum , AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'nin en saklı istihabarat örgütlerinden NSA'yı parmağında oynatarak bütün sırlarını ortaya çıkaran Edward Snowden aracılığıyla ortaya atılınca, ciddiye almamak olası değil .


Rus bilgi ajansına konuşan Snowden, hiçbir zaman iPhone kullanmayacağını ve iPhone içerisinde bulunan saklı tek yazılımın uzaktan aktive edilerek istenilen kullanıcının istenildiği anda dinlenebildiğini açıkladı .

Apple ise, istihbarat ajanslarıyla bu çeşit ilişkilerinin meydana geldiğini inkar etmekte ve iOS 8'in, değil istihbarat ajansları, Apple'ın bizzat aracılığıyla dahi okunamayacak civarı komplike tek güvenlik altyapısına sahip meydana geldiğini argüman etmekte .

Yorumlar