Samsung Galaxy A5 Özellikleri

Samsung'un bilinen araba markasının model adları ile adlandırdığı; fakat fiyatı siyaseti ve performans olarak 5 halkalı amblemi doğruluk etmiyor benzeri gözüken A serisi modellerinden ortancası vaziyette olan A5, minik kardeşi vaziyette olan A3'ün belli bir süre daha kocaman ve pahalı modeli.

Peki A5, bu yepyeni serinin sahip olmaya ölçüt bireyi olmayı becerebilecek özelliklere sahip mi, yoksa şirketin sektör hissesini muhafaza etmek amaçlı imalat bandına sürdüğü bu yepyeni seri Çin'in büyüyen isimlerine pastayı kaptıracak mı?

Galaxy A5'in Nitelikleri Neler?
Elbette Samsung'Un yepyeni ailesinin Alpha ile başlayan macerası öbür modellerde de şirketin en bir sürü tenkit meydan yanlarından biri vaziyette olan dizayn değişikliği ile devam ediyor . Şimdiye kadar plastik gövdeden vaz son bulmayan ve bu konuyla alakalı bir sürü fazla (doğruluklı ya da haksız) tenkit meydan firma, A ailesinin şimdiye civarı gördüğümüz bütün modellerinde alüminyum bir parça gövde kullanıyor. Bununla Beraber son derece ince vaziyette olan bu cihazlar Alpha modelinin ismi da düşünüldüğünde Samsung amaçlı hakikat bir yepyeni başlama olabilmektedir . (daha sonradan imalattan çektiler Alpha'yı şayet hadi hayırlısı)


Samsung Galaxy A5'in kardeşi A3'ten önce farkı tabiki boyutu, 4.5 " vaziyette olan A3'ün ekranı bu modelde 5 inçe çıkıyor ve ekran çözünürlüğü de 720p'ye yükseliyor. Tabiki Samsung'un en güzel yaptığı işlerden biri vaziyette olan Super AMOLED ekran teknolojisi A5'te de gözlere nitelik cümbüşü sunuyor.

Detayı artık verilmemiş vaziyette olan 4 çekirdekli bir işlemciye sahip vaziyette olan A5'in işlem hızının ise bir ,2 GHz meydana geldiği biliniyor. (Bu işlemci amaçlı de Snapdragon 410 söylentileri dönüyor şayet güvenilir değiliz)
Kardeşi A3'ten daha bir sürü işlem kapasitesi vaziyette olan A5'in RAM'i de 2 GB'a çıkartılmış vaziyette ve 16 GB dahili bellek sahasına sahip. Bununla beraber 64 GB'a civarı mikro SD kart takviyesi de sunuyor tabiki .

Bunlara ayrıyeten daha kocaman gövdesinde daha bir sürü cereyan yükü barındırabilen A5'in 2300 mAh'lık bir bataryası yer alıyor ve bunun için nazaran yalnızca 6,7 mm kalınlığında bir gövdede gizliyor bunların tamamını .

Galaxy A5'in Kamerası Nasıl?
Özçekim kamerası olarak küçük çeşidi vaziyette olan A3 ile benzer kamerayı kullanan A5, 5 megapiksellik ön kamerasıyla özçekim meraklılarını ve popüler adaylarını tatmin edecek seviyede . Bununla Beraber 13 megapiksellik arka kamerası ve bu kameraya ilişkili LED flaşıyla mobil fotoğraf meraklılarının da beklentilerini karşılayabiliyor.

Galaxy A5'in Fiyatı Ne Kadar?
Fiyat politikasını bir bir sürü kez eleştirdiğimiz Samsung, sözüm ona giriş düzeyinde çıkardığı A3 ile beraber indirilmeye sürdüğü A5'in maliyetini Türkiye'de 1499 Tl olarak tespit edilmiş . Bu vaziyette A3 amaçlı yaptığım eleştirinin aynısını yapsam kocaman ihtimalle sizler de bana doğruluk verirsiniz ki ciddi anlamda bu ücrete alabileceğiniz daha iyi telefonlar şuanki . (almayın demiyorum şayet "sat diskavri al" yerleşti bi' kere ağzımıza)

Yine de Samsung'un bu yepyeni serisi ile pazardaki en bir sürü hisseye sahip vaziyette olan firma ünvanını savunup koruyamayacağını bekleyip görmekten diğer bir işimiz yok.

Yorumlar